dinsdag, april 16, 2024

Alles over Miss Montreal: haar liefdesleven, Slankie-reclame en ‘Door de Wind’-hit

Lees ook

Miss Montreal is een van de bekendste artiesten van Nederlandse bodem. Haar echte naam is Sanne Hans. Ze werd geboren in 1984 in Dedemsvaart. Miss Montreal is een Nederlandse singer-songwriter en ze begeleidt zichzelf op de gitaar. Tijdens het praten stottert ze, maar tijdens het zingen heeft ze hier helemaal geen last van. Hans heeft al jaren een relatie met Lex Donze, een kitesurf instructeur. 

Sanne Hans werd bekend door Slankie-reclame

De start van haar muziek carrière begon als deel van de formatie Ysis. Daarin zong ze ook en speelde ze gitaar. Nadat ze uit deze groep was gestapt, begon haar solo muziek carrière. Sanne werd in 2008 gevraagd voor een reclamespotje voor het smeerkaas merk Slankie. Ze was landelijk op tv te zien waarin ze liedje Gelukkig heb ik altijd nog een goed lijf. In deze grappige reclamespot zie je beelden van verschillende gênante situaties die je tegenkomt in het dagelijkse leven. Vervolgens werd ze uitgenodigd voor tv optredens bij De Wereld Draait Door. Ook werd ze meermaals uitgenodigd in het radioprogramma van Giel Beelen. Dit heeft haar muziek carrière ontzettend vooruit geholpen. In 2008 begon Sanne Hans de band Miss Montreal, waar zij zelf het hoofd van is. In 2009 kwam haar eerste album uit, genaamd Miss Montreal. De eerste single van dit album, Just a Flirt, werd meteen een hit. Inmiddels heeft ze heel wat platen gemaakt.

Miss Montreal imponeert in De Beste Zangers

Sanne Hans was ook te zien in het tv programma Waar is de Mol? in 2008. Een andere bekende hit was het nummer Wish I could. In 2012 kwam het liedje Hoe uit met zanger Nielson, waarvoor ze veel prijzen ontvingen, waaronder een gouden plaat. Ook was Sanne Hans een jurylid van het tv programma De beste singer-songwriter van Nederland. Verder is ze coach geweest in The Voice of Holland en heeft ze diverse theatertournees gedaan. In 2020 kende ze groot succes toen ze in De Beste Zangers haar versie bracht van Door de Wind, een liedje dat oorspronkelijk van Stef Bos was.

Het liefdesleven van Miss Montreal

Sanne Hans heeft momenteel een relatie met Lex Donze, een sportieve vent met lange blonde haren en kitesurf instructeur van beroep. Het koppel deelt geregeld zwoele plaatjes op Instagram. In een interview liet ze al eens weten geen duidelijke kinderwens te hebben: ,,Misschien komt het ooit nog, maar dit moment moet ik er niet aan denken. Ik heb ook allemaal vrienden zonder gezin, niemand is getrouwd, de helft is zelfs nog vrijgezel. Ik zit dus nog in een heel andere fase.”

Eerder was ze een koppel met Daniel Smit, drummer van de Handsome Poets. Hun relatie eindigde in mei 2018.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers