woensdag, juli 24, 2024

Jeangu Macrooy: Songfestival-deelnemer, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Jeangu Macrooy is een Surinaamse zanger en songwriter. Hij werd geboren in Paramaribo in 1993. In 2011 vormde Jeangu samen met zijn tweelingbroer Xillan de band Between Tower. In 2013 brachten ze hun eerste album uit, genaamd Stars on My Radio. Macrooy vertegenwoordigde Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in 2021.

Platencontract bij Perquisite’s Unexpected Records

Jeangu studeerde aan het Conservatorium van Suriname en in 2014 verhuisde hij naar Nederland. Hij begon toen zijn studie in Enschede aan de ArtEZ Popacademie. Hij volgde daar de opleiding om singer-songwriter te worden. Jeangu ontmoette muziek producer Perquisite bij een auditie bij ArtEZ. In 2015 tekende Jeangu Macrooy officieel een contract bij Perquisite’s label Unexpected Records.

Succesvol jaar met single Gold

2016 was een succesvol jaar voor de zanger. Zo bracht hij zijn eerste ep uit, genaamd Brave Enough. Zijn eerste single, genaamd Gold, werd erg goed ontvangen. Hij speelde het nummer in De Wereld Draait Door en het nummer werd ook gebruikt in een reclame voor de HBO-serie Game of Thrones. Hij werd datzelfde jaar ook uitgeroepen tot Serious Talent door 3FM. Een jaar later bracht Macrooy zijn tweede album uit, genaamd High On You. Het album werd ‘CD van de week’ bij Radio 1 en de single High On You belandde op nummer één in de Top 40 Suriname. In 2019 lanceerde Jeangu zijn tweede album Horizon en speelde in een uitverkocht Paradiso.

Eigen theatertour en regelmatig te gast bij DWDD

Jeangu Macrooy speelde in voorprogramma’s van artiesten als Selah Sue, Blaudzun en Berhoft. Daarnaast deed hij ook mee aan de Popronde. In 2017 toerde hij door Nederland met zijn eigen theatertour en in de zomer van 2017 speelde hij op vele festivals, zoals Noorderslag, Lowlands en North Sea Jazz. Hij deed daarnaast ook concerten in Duitsland, België en Frankrijk. Na zijn debuut bij DWDD was Jeangu regelmatig te zien in het programma. Zo bracht hij odes aan Stevie Wonder, George Michael en Bob Dylan. Ook was Jeangu Macrooy te zien in The Passion in 2018; hij speelde de rol van Judas.

Eurovisiesongfestival 2020

Jeangu Macrooy zou Nederland gaan vertegenwoordigen met het nummer Grow bij het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Het festival werd door het coronavirus afgelast. In 2021 zal hij wel deelnemen aan de internationale zangwedstrijd.

Gelukkig in de liefde met vriend Sebas

Jeangu Macrooy heeft sinds 2016 een relatie met zijn vriend Sebas van der Sangen. Ze maakte hun relatie bekend door een lieve foto op Instagram. Het koppel woont samen in Amsterdam. ,,Ik voelde me gewoon nooit aangetrokken tot meisjes. Op mijn vijftiende kon ik mijn afwijkende gevoel een naam geven. Homo, dus. Maar ja, ik kon daar weinig mee in de machocultuur van Suriname. Het draaide altijd om meisjes versieren. Ik had wel veel hechte vriendschappen met hen, maar heb geen meisje zelfs maar gekust”, vertelde de zanger aan het AD. De vriend van Macrooy werkt als hoofdredacteur bij de gemeente Amsterdam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers