donderdag, mei 23, 2024

Marc van der Linden | Royalty deskundige: zijn achtergrond en zijn privéleven

Lees ook

Marc van der Linden is een Koninklijk Huis-deskundige en schrijft voor weekbladen Weekend en Royalty. Hij is bovendien royalty deskundige die regelmatig aanschuift bij RTL Boulevard.

Schrijver van boeken en royal tijdschriften

Van der Linden schreef boeken over ‘royals’, zoals vorsten en koninklijke hoogheden. Hij was daarnaast ook werkzaam voor SBS6 en de TROS. Als freelancer werkte hij voor tijdschriften in het binnen- en buitenland. In 2007 bracht hij een boek uit over toenmalig prinses Máxima.

De vrouwen van Prins Bernhard

Het lukte hem om in contact te komen met twee buitenechtelijke dochters van prins Bernhard. Hij vertelde dit verhaal in het boek De vrouwen van Prins Bernhard dat hij in 2011 uitbracht. Hij onthulde in dit boek het bestaan van een vermeende derde buitenechtelijke dochter, zij nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. In 2013 bracht hij de boeken Beatrix portret van onze koningin en Willem-Alexander portret van onze nieuwe koning uit.

Royaltydeskundige bij RTL Boulevard

Marc van der Linden was te zien op de Amerikaanse tv in de serie Meet the Royals. Op de Duitse televisie is hij te zien als vaste koningshuisdeskundige in programma’s als Punkt 12 en Mittags Magazine. Sinds 2003 is Marc de vaste royaltydeskundige in het team van RTL Boulevard. In 2015 behaalde Van der Linden de finaleweek van de tv-quiz De Slimste Mens.

120 kilo afgevallen en nieuwe liefde

Marc van der Linden viel in 2019 maar liefst 120 kilo af. Daarna had hij een zware relatiebreuk te verwerken met zijn toenmalige partner. In 2019 laat hij weten dat hij een nieuwe prille relatie heeft, alleen laat hij niets los over de identiteit van zijn nieuwe vlam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers