donderdag, mei 23, 2024

Alles over Marielle van Essen: uitgesproken strafpleiter, RTL Boulevard-deskundige en haar privéleven

Lees ook

Marielle van Essen is een bekende Nederlandse strafrechtadvocate. Ze werd geboren in 1976. Na de middelbare school in Nijmegen te hebben gedaan, ging ze rechten studeren in Maastricht. Vervolgens studeerde ze door in Groot-Brittannië en in Spanje. Ze schreef een scriptie over de Rode Khmer in Cambodja. Tegenwoordig is ze regelmatig op televisie te zien als deskundige bij RTL Boulevard.

Eigen advocatenkantoor

In 2001 start Marielle haar carrière als griffier in de strafkamer van het Gerechtshof Amsterdam. Vervolgens gaat ze aan de slag als strafrechtadvocaat voor Koes en Kruiswijk Advocaten en Plasman Advocaten. In 2008 richt ze samen met Richard Korver het advocatenbureau Korver en Van Essen Advocaten op. In 2015 ging ze alleen verder in een kantoor met louter vrouwen. ,,Ik heb gewoon de beste kandidaten gekozen en dat waren toevallig allemaal vrouwen.”

Ongezouten mening

Al snel wordt ze een bekend gezicht als advocate door het afronden van meerdere spraakmakende zaken. Ook wordt ze vaak gevraagd als gast in diverse tv-programma’s. Zo is ze regelmatig te zien als crimedeskundige bij RTL Boulevard en Vandaag de Dag. Bij RTL Boulevard wisselt ze die rol af met Clarice Stenger, John van den Heuvel, Kees van der Spek en Peter R. de Vries.

Ook schuift ze aan tafel bij programma’s als Jinek, Shownieuws en RTL Late Night. Hier deelt ze haar kennis over de strafrechtadvocatuur en actuele rechtszaken. Ze valt zeker op door haar ongezouten mening te geven over diverse zaken. In een veelal door mannen gedomineerde wereld is Van Essen zeker een opmerkelijke verschijning en laat ze graag haar kundige mening horen over uiteenlopende juridische zaken.

Meditatie en festivals

Om haar hoofd koel te houden als drukke advocate met haar eigen kantoor, doet Marielle graag aan yoga. Daarnaast houdt ze ook van sporten en vind ze het belangrijk om dagelijks te mediteren en mindful te blijven. Voor haar werk moet ze altijd scherp zijn, maar in het weekend gaat ze het liefst naar festivals en feestjes met vriendinnen.

Het privéleven van Marielle van Essen

In een interview met Quote gaf Van Essen in 2020 openhartig aan het lastig te vinden een geschikte man te vinden om een relatie mee aan te gaan, cq haar eventuele kinderwens te vervullen. ,,Zakelijk ben ik precies waar ik wil zijn, maar op privégebied heb ik wel concessies gedaan. Ik vind het lastig een man te vinden die zijn vrouw daarin volledig wil en kan ondersteunen en zich toch nog man kan voelen. Mede daardoor heb ik nu bijvoorbeeld geen gezin terwijl ik dat misschien wel had gewild.” Feit is dat zij eind 2020 wel een relatie heeft, daar ze in een uitzending van RTL Boulevard tijdens één van haar bijdragen repte over ‘haar vriend’. Wie de man aan de zijde van de ambitieuze en uitgesproken advocaat is, is echter niet bekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers