donderdag, juni 13, 2024

Alles over Jeroen Kijk in de Vegte: zijn rijke mediacarrière, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Jeroen Kijk in de Vegte is een Nederlandse radio-dj, televisiepresentator en voice-over. Hij werd geboren in 1974 in Emmeloord. In Nederland zijn er vermoedelijk maar weinig mensen die zijn stem nog nooit hebben gehoord op radio of tv. Kijk in de Vegte is namelijk een echte allrounder in de radio- en televisiewereld.

Hij heeft columns en scripts geschreven, radio- en televisieprogramma´s gemaakt en gepresenteerd en ontzettend veel voice-overs en stemmen ingesproken voor programma´s. Ook was Jeroen een bekende ooggetuige op de moord van Pim Fortuyn. Dit is zijn wiki.

Radioprogramma’s met Jeroen Kijk in de Vegte

Jeroen Kijk in de Vegte had al vanaf een jonge leeftijd interesse in radio en televisie. In 1989 begon hij zijn eigen lokale radiostation. Nadat hij zijn middelbareschooldiploma op zak had, ging hij studeren aan de School of Media. In 1992 kwam Jeroen terecht bij de publieke omroep Veronica. Hij volgde hier de jeugdopleiding en hier werd hem alles geleerd over radio en tv. In de jaren ´90 te horen in het radioprogramma´s bij Veronica met Robert Jensen. Ook deed hij voice-overs bij televisieprogramma´s zoals Eigen Huis & Tuin. Vanaf 1999 werkt Jeroen ook bij de publieke popzender 3FM. Hij presenteerde een radioprogramma met Ruud de Wild. Dit programma kreeg in 2002 een Award voor beste programma. Tegenwoordig werkt Jeroen als radio-dj bij NPO Radio 2.

Televisieprogramma´s met Jeroen Kijk in de Vegte

Voor de zender BNN presenteerde Jeroen een aantal programma´s. In 2005 maakte Jeroen de overstap naar RTL. Hij verscheen als entertainmentdeskundige in RTL Boulevard. Daarnaast sprak hij ook veel voice-overs in, zoals Idols. Hij schreef verder ook mee aan de televisie Gooische Vrouwen. Begin 2014 verloor hij in de finale van De Slimste Mens. In 2020 deed Jeroen Kijk in de Vegte mee met het programma Wie is de Mol? Hierin was Jeroen de Mol, al werd hij ontmaskerd door Nikkie de Jager. In 2017 deed hij al met een eerder seizoen mee, maar hier viel hij de vijfde aflevering al af.

Voice-overs, imitaties en stemmen

Naast de voice-overs inspreken van diverse televisieprogramma´s is Kijk in de Vegte ook een stemvertolker voor verschillende rollen. Zo was hij een stemacteur in kinderserie Sesamstraat en animatieserie Egoland. Daarnaast is Jeroen ook erg goed in het imiteren van diverse BN´ers. Zo deed hij imitaties van onder andere Gerard Joling, Sonja Bakker en de volledige koninklijke familie.

Het privéleven van Jeroen Kijk in de Vegte

In 2018 kwam er een einde aan de 7-jarige relatie tussen Jeroen en de Belgische Kenneth Stevens. Inmiddels heeft een relatie met de 31-jarige Jacob Plantinga. Eerder was hij een jaar samen met jeugdvriend Philip Hartman, met wie hij ook een jaar getrouwd was. Jeroen Kijk in de Vegte woont tegenwoordig in Kootwijk, maar het is niet bekend of hij samenwoont met zijn huidige partner Jacob.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers