donderdag, mei 23, 2024

Alles over Nikkie de Jager: haar YouTube-succes, maar coming out en haar liefdesleven

Lees ook

Nikkie de Jager is een Nederlandse YouTuber en visagiste. Ze werd op 2 maart 1994 geboren in Wageningen. In het dagelijks leven houdt De Jager zich vooral bezig met het maken van video’s over make-up en lifestyle. Ze is dan ook het meest bekend van haar YouTube-kanaal NikkieTutorials, waar ze meer dan 13 miljoen abonnees heeft. Dit is haar wiki.

Van make-up video’s tot Eurovisiesongfestival

Nikkie de Jager houdt zich al haar hele leven bezig met make-up. In 2008 begint ze met het uploaden van video’s op YouTube over verschillende make-up technieken. Hierdoor wordt ze enorm populair en groeit ze dan ook uit tot een bekende YouTuber. Vanwege haar Engelstalige video’s is ze in het begin vooral bekend in het buitenland. In 2015 maakt zij een video die wereldwijd viraal gaat: #ThePowerofMakeup. Hiermee laat ze zien wat make-up kan doen en welke transformaties hierdoor mogelijk zijn. Met deze krijgt De Jager niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland steeds meer bekendheid. Veel Nederlanders ontdekken dan pas dat zij Nederlands is.  Ze is ook zeer actief op Instagram, Twitter en Facebook.

Door haar toenemende bekendheid in Nederland deed De Jager in 2019 mee aan het programma Wie is de Mol?, waar ze in de tweede aflevering afviel. In 2020 deed ze opnieuw mee aan het jubileumseizoen: hier haalde ze de finale en werd ze de winnaar van het programma door Jeroen Kijk in de Vegte te ontmaskeren. Ook werd De Jager gevraagd als online host van het Eurovisiesongfestival in 2020. Hiervoor zou ze online verslag doen en een YouTube-serie maken met deelnemers. Op in de zomer van 2020 brengt NikkieTutorials haar eigen oogschaduwpalette uit.

Het privéleven van Nikkie de Jager

Nikkie de Jager heeft op dit moment een relatie met Dylan Drossaers. Hun liefde ontstond in 2018 en ze zijn sinds 2019 verloofd. Dylan komt uit Eindhoven en houdt van voetbal. Ze wonen samen in een luxieus landhuis in Uden in Brabant. Eerder had Nikkie de Jager een relatie met Rick. Na zes jaar eindigde hun relatie. Rick was naast haar vriend ook haar manager.

In 2020 werd bekend dat Nikkie de Jager transgender is. Ze is geboren als jongen maar uitte zich sinds haar zesde als meisje. Ze kwam met deze bekendmaking op haar YouTube-kanaal omdat anderen dreigden dit nieuws bekend te maken. Ze werd na aanleiding van deze coming out massaal gesteund door collega’s en fans.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers