dinsdag, april 16, 2024

Alles over Arno Kantelberg: zijn gevoel voor styling bij Esquire, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Arno Kantelberg is de hoofdredacteur van de Nederlandse Esquire en National Geographic. Hij werd geboren in Gemert in 1968. De modedeskundige is getrouwd en heeft drie kinderen. Dit is zijn wiki.

Hoofdredacteur voor vele tijdschriften

Arno studeerde cum laude af met zijn studie journalistiek. Tijdens zijn studie ging hij al aan het werk als redacteur voor HP/De Tijd. Hierna ging hij aan het werk als hoofdredacteur voor de Nieuwe Revu en de VARAgids. In 2003 werd Arno hoofdredacteur van Man en Esquire. Vervolgens begon hij zijn eigen uitgeverij waarmee hij zelf de Esquire uitgaf.

Hoofdredacteur van het jaar

In 2017 werd Arno ook de hoofdredacteur van Men’s Health. Een jaar later werd hij ook hoofdredacteur van National Geographic. Arno werd in 2008 uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het Jaar door het Nederlands Uitgevers Verbond.

Stijlvolle man

Arno is niet alleen een hoofdredacteur, maar schrijft zelf ook stukken voor tijdschriften en dagbladen. Zo bespreekt hij de kledingstijl van bekende Nederlanders in het Volkskrant Magazine. Zijn gevoel voor stijl kwam ook naar voren in zijn boek Man op z’n Best dat uitkwam in 2016. Het boek is een stijlbijbel op het terrein van de mannenmode. Arno is ook vaak op de front row te vinden bij Nederlands fashionshows.  Ook is hij te horen op Radio waar hij commentaar geeft op het nieuws en ontwikkelingen in de media.

Passie voor basketballen

Arno houdt persoonlijk erg van basketballen, zo was hij jarenlang jeugdtrainer bij verschillende basketbalverenigingen, waarmee hij zelfs kampioen werd. Arno is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw drie kinderen. Hij koopt ook hun kleding, vertelde hij in een interview met het AD:  ,,Vrouwen kopen om het kopen of om een depressie tegen te gaan. Mannen kopen omdat ze iets nodig hebben. Daarbij geldt: ik kan maar één broek aan. Waarom zou ik er dan twintig willen hebben? Verder schaf ik alle kleding voor mijn vrouw en kinderen aan. (..) Ik heb een goede kijk op kleding, mijn vrouw kan beter koken. We hebben allemaal onze talenten. Ik koop haar jurken, schoenen en broeken.” Kantelbergs vrouw komt uit Suriname.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers