zondag, juni 23, 2024

Hart van Nederland

Lees ook

Hart van Nederland is een Nederlands nieuws- en actualiteitenprogramma dat wordt uitgekozen op SBS6. Het programma bestaat uit een vroege en late editie. In het Hart van Nederland staat voornamelijk landelijk en regionaal nieuws centraal.

Al meer dan 25 jaar op de Nederlandse televisie

De eerste uitzending van Hart van Nederland werd uitgezonden in 1995 op SBS6. Het eerste journaal werd gepresenteerd door Milika Peterzon en Gallyon van Vessem. Het programma werd iedere uitzending afgesloten met het weerbericht van weerman Piet Paulusma.

Elfstedentocht en Piet Paulusma

Het programma was in haar beginjaren niet erg succesvol. De Elfstedentocht van 1997 bracht hier verandering in. Dit betekende de doorbraak van Hart van Nederland en weerman Piet Paulusma. De Nederlandse kijker keek massaal naar de extra lange uitzending over de Elfstedentocht.

Dagelijks een vroege en late editie

Het nieuwsprogramma onderscheidt zich van andere programma’s door het verslaan van lokaal en regionaal nieuws. Ook wordt vaak de mening van de ‘gewone’ burger bevraagd. Als concurrentie heeft het programma RTL Nieuws of het NOS Journaal. Hart van Nederland heeft twee uitzendingen: een vroege en een late editie van het programma. De vroege editie is om 17:50 te zien en de late editie om 22:30.

De presentatoren van Hart van Nederland

Het Hart van Nederland heeft al vele presentatoren en presentatrices gehad, zoals Mirella van Markus, Marlayne Sahupala, Evelien de Bruijn en Sandra Schuurhof. Het programma wisselde meermaals qua format tussen duo en solo presentatie. Sinds 2014 wordt het nieuws gepresenteerd door een duo. Zo kwamen onder andere Annemarie Brüning, Selma van Dijk en Gallyon van Vessem voorbij. Sinds 2020 presenteren Siham Raijoul, Maarten Steendam, Nadya Sewradj en Wolter Klok Hart van Nederland. Merel Ek is één van de bekende verslaggevers van het nieuwsprogramma en werkt als politiek verslaggever.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers