donderdag, mei 23, 2024

Mirella van Markus: haar tv carrière, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Mirella van Markus is een Nederlandse televisiepresentatrice. Ze is vooral bekend als presentatrice van Hart van Nederland.

Mirella van Markus werd geboren in Zeist in 1977. Na haar middelbare school is ze communicatiewetenschappen gaan studeren. Daarna is ze aan het werk gegaan als onderzoeker voor documentairemaker Frans Bromet. Samen met Frans Bromet maakte Mirella diverse documentaireseries voor de VPRO, NCRV en de Humanistische Omroep.

Aan de slag als presentatrice, journalist en regisseur

Vervolgens ging ze aan de slag bij RTV Noord-Holland. Hier werkte ze mee aan meerdere programma’s als presentatrice, journalist en regisseur. Ze presenteerde programma’s als Vrijheid Blijheid en Shoot. In 2006 gaat ze aan de slag als presentatrice voor het programma Goedemorgen Nederland. In 2007 presenteert ze de special van Boer Zoekt Vrouw: Boer Trouwt Vrouw. Ze valt hier in voor de Yvon Jaspers, die toen zwanger was. In 2007 presenteert ze ook het populaire wetenschappelijke programma Het Lab op KRO waarin ze verschillende experimenten uitvoert.

Hart van Nederland

Een jaar later presenteert ze de realityserie De Italiaanse Droom, waarin ze vier stellen volgt die een Bed and Breakfast gaan beginnen in Italië. In 2008 is ze ook te zien in het KRO programma Surviving Nature: Ijsberen & Inuit. Hiervoor reist ze af naar de Noordpool om de klimaatveranderingen waar te nemen. Sinds 2013 is Mirella presentatrice van het nieuwsprogramma Hart van Nederland op SBS6.

Mirella van Markus heeft een relatie met Claudia Vermeulen

Mirella van Markus maakt in 2013 de NTR-documentaire Wij willen ook een kind. Deze documentaire gaat over de toenmalige zwangerschap van Mirella’s partner Claudia Vermeulen en de keuzes waar de twee moeders voor komen te staan. Mirella van Markus is getrouwd met Claudia in 2011. Twee jaar daarvoor kregen ze een relatie. ,,We leerden elkaar kennen tijdens een theatershow van Claudia de Breij. Via vrienden van vrienden heeft zij ons eigenlijk in contact gebracht met elkaar. Dus ik ben Claudia ontzettend dankbaar”, vertelt ze aan RTL Boulevard. Samen hebben ze twee dochters.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers