woensdag, juli 24, 2024

Wat je nog niet wist over: Merel Ek

Lees ook

Merel Ek werkt als is een politiek verslaggever voor Hart van Nederland van SBS6. De journaliste werd landelijk bekend door haar conflict met FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren. In dit artikel lees je meer over de verslaggeefster, haar carrière en privéleven.

Ek timmert als verslaggever behoorlijk aan de weg. Ze kwam naar eigen zeggen min of meer bij toeval in de journalistiek terecht nadat een vriend opstapte als redacteur bij Radio 1. Daarvoor stelde ze onder meer vragen voor Unity.nu. Later werd ze door Hart van Nederland gevraagd om aan de slag te gaan als politiek verslaggever. Haar werk wordt gewaardeerd door veel kijkers en collega-journalisten. Ze is vasthoudend, kritisch en weet vaak de juiste vragen te stellen. ,,Merel Ek is één van de beste Haagse journalisten – een scherpe doorzetter die geen bullshit accepteert. Dat Forum haar nu aanvalt, onderstreept dat alleen maar”, prees Raymond Mens de kritische verslaggever op Twitter.

Heeft Merel Ek een relatie?

Over het privéleven van Merel Ek is weinig bekend. Op haar Instagram plaatst ze voornamelijk werkgerelateerde foto’s. Haar roots lijken in Leiden te liggen. Of ze een relatie houdt ze vooralsnog voor zichzelf. In interviews is ze dan ook nog niet gevraagd naar een partner.

Waar is Merel Ek zoal te zien op televisie?

Feit is wel dat ze een graag gezien gezicht is op televisie. Dat bleek bijvoorbeeld in de talkshow Vandaag Inside, waar de frisse Merel Ek regelmatig aan de bar haar politiek commentaar geeft en discussies met Johan Derksen bepaald niet schuwt. Ook heeft ze er geen moeite mee om Wilfred Genee flink tegengas geven.

Confrontatie met Gideon van Meijeren

Merel werd landelijk nieuws door haar kritische interview met FvD-Kamerlid Gideon van Meieren, nadat die zijn partijleider Thierry Baudet had verdedigd over zijn reptielenuitspraak. Ek wierp hem voor de voeten dat volgens de Dikke van Dalen ‘liquideren’ ook een dubbele betekenis zou hebben, wat achteraf onjuist bleek en waarvoor de journaliste zich later op Twitter excuseerde.

Wraak Van Meijeren

Van Meijeren stond met een mond vol tanden en nam een paar dagen later wraak door Ek bij de redactieruimte van Hart van Nederland met draaiende camera op te zoeken, waar de verslaggever niet van gediend was. Het gevolg was dat veel politici en collega-journalisten schande spraken van de wraakactie van Van Meijeren, die Ek neerzette als ‘rioolrat’ en waardoor de verslaggeefster via social media werd bedolven onder haat vanuit FvD-aanhangers.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers