donderdag, mei 23, 2024

Ex On The Beach (EOTB): de kandidaten, het format, het geheim

Lees ook

Ex on the Beach (EOTB) is een realityserie die al langer draait bij MTV, maar pas sinds 2016 was dit programma ook te zien in Nederland en Vlaanderen. De deelnemers van het programma zijn deels Nederlands en deels Vlaams. De singles doen mee met het programma met het idee om de liefde of lust te vinden op een tropische droomvakantie. Helaas zullen de exen van de deelnemers een voor een het strand opkomen om de vakantie te verpesten. Dit veroorzaakt natuurlijk het enige drama.

Wat is het format van Ex on the Beach?

Ex on the Beach is een realityprogramma waarin een groep van 8 Nederlanders en Vlamingen naar een prachtige tropische bestemming gaan om de vakantie van hun leven te gaan beleven. Op een mooie locatie staat een villa met een zwembad, palmbomen en cocktails. De 8 singles leren elkaar kennen in de eerste aflevering. De meeste singles hebben zich opgegeven om een vakantie vol lust en misschien wel liefde te vinden. Wat ze op dat moment nog niet weten is dat MTV haar best heeft gedaan om diverse exen van de deelnemers naar de bestemming te laten vliegen om hun vakantie te verpesten.

Het programma heeft normaal gesproken geen presentator of presentatrice, maar werkt met een voice over. Bij specials was er soms wel een presentatie-duo te zien, zoals met Ex on the Beach: Double Dutch, waar Koen Kardashian en Sophie Milzink de deelnemers interviewden. In 2022 presenteerde Channah Koerten het programma, zij was eerder deelnemer.

Hoe werkt de genadeloze Tablet of Terror?

In het reality programma Ex on the Beach worden de beginnende groep van 8 deelnemers op de voet gevolgd in de villa en buiten de villa wanneer ze op dates met elkaar gaan. Deze dates verschillen van een cocktail cursus tot karten. Helaas krijgen ze eens in de zoveel tijd een melding van de Tablet of Terror. Deze tablet laat weten welke drie singles zich naar het strand zullen moeten begeven. Eenmaal op het strand zal er een ex van de drie singles uit het water komen wat altijd tot een grote schok leidt met de betreffende deelnemer. De ene ex hoopt de relatie terug te krijgen en de andere ex is uit op wraak, wat vaak voor het nodige drama zal zorgen in de villa. De Tablet of Terror heeft ook nog andere dingen in petto om de vakantie van de singles nog meer te verpesten. Zo stuurt hij vaak de verkeerde mensen samen op date of geeft een deelnemer een speciale power. Zo kan diegene bijvoorbeeld het bed van iemand afpakken of zelfs iemand naar huis sturen.

Wat zijn de eisen om een ‘ex’ te zijn?

MTV spoort een aantal exen van de kandidaten van het realityprogramma op om mee te doen aan het programma. Maar wat is precies een ex? Dit hangt af van de persoon en welke emoties hierbij komen kijken. In de aflevering kom je er vaak achter hoe ze iemand kennen en wat hun onderlinge relatie is. In sommige gevallen hebben ze enkel het bed gedeeld en in andere gevallen hebben ze echt een tijdlang een relatie gehad. De exen van de deelnemers die een voor een uit de zee komen, zorgen natuurlijk voor het enige drama. Tijdens Ex on the Beach zijn dan ook veel scheldpartijen en ruzies te zien. Gelukkig zijn er altijd beveiligers op het terrein die soms moeten optreden om ruziënde deelnemers uit elkaar te halen.

Wat is het verschil tussen Temptation Island en Ex on the Beach?

Veel mensen hebben het idee dat Temptation Island en Ex on the Beach hetzelfde soort programma zijn, maar de insteek is totaal verschillend. Bij Temptation Island draait het programma op koppels die de ultieme relatietest aangaan door op een ander eiland te zetten met verschillende verleiders. Bij Ex on the Beach gaat het juist om mensen die al uit elkaar zijn. Er is een groep van vrijgezelle mannen en vrouwen die naar een tropische bestemming gaan. Ze hebben het idee dat ze de beste vakantie van hun leven gaan beleven in een prachtige villa en andere leuke singles. Vervolgens zullen hun exen een voor een uit het water komen om hun vakantie te verpesten.

Welke bekende Nederlanders en Vlamingen deden mee aan EOTB?

Door het grote succes van Ex on the Beach zijn er speciale uitvoeringen uitgezonden, zoals Ex on the Beach All Stars waarin verschillende bekende Nederlanders en Vlamingen meededen die al eerder in andere realityseries te zien waren, zoals Temptation Island. Door de deelname aan Ex on the Beach Double Dutch zijn er ook diverse fan-favorites ontstaan, zoals Harrie Snijders, die vervolgens ook een eigen realityserie heeft gekregen op Videoland, genaamd Daten op het Kamp: Harrie zoekt een vrouw.

Hoe werkt de selectieproces voor EOTB?

MTV doet voor de opnames van het nieuwe seizoen van Ex on the Beach via haar zender en socials een oproep voor nieuwe kandidaten. Er wordt vaak massaal gereageerd door mensen die graag mee willen doen aan het realityprogramma. Uit alle aanmeldingen wordt vervolgens een selectie gemaakt. Naar aanleiding van een uitgebreide screening en casting worden de singles een onvergetelijke all-inclusive vakantie aangeboden. Aan de deelname van EOTB wordt geen geld verdiend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers