zaterdag, mei 18, 2024

Henk Poort | Alles over de opera- en musicalzanger, zijn relatie met Marjolein Keuning en achtergrond

Lees ook

Henk Poort is een Nederlandse acteur, opera- en musicalzanger. Hij is een bariton. Hij werd geboren in Amsterdam in 1956. Henk is getrouwd met zijn vrouw Marjolein Keuning, zij is een bekende Nederlandse actrice. Zo speelde ze de rol van Maxime in Goede Tijden, Slechte Tijden. Samen hebben ze twee dochters.

Klassieke zangopleiding

Henk heeft een klassieke zangopleiding aan het conservatorium in Amsterdam gevolgd. Hij won tijdens zijn studie het Cristina Deutekom Concours. Na zijn opleiding zong Henk bij diverse Europese operahuizen. Hij deed optredens voor de Nederlandse Opera, De Nationale Reisopera, Deutsche Opera am Rhein en Hessische Staatstheater.

Theatertournee

Henk deed mee het muziekprogramma Una Voce Particolare. Hij was een jurylid in dit programma. In 2008 deed hij mee aan een theatertour genaamd De 3 Baritons. Dit deed hij met Marco Bakker en Ernst Daniël Smid. Dit was een groot succes en ze herhaalde deze tournee dan ook in 2009.

Expeditie Robinson en Beste Zangers

In 2017 was Henk Poort te zien in het programma Expeditie Robinson op RTL. Helaas viel hij als vierde af. In 2019 deed Henk mee aan het muziekprogramma Beste Zangers. Zijn versie van Sound of Silence haalde de eerste plek op Nederlandse hitlijsten. Ook zijn cover van Phantom of the Opera, een duet met Floor Jansen, deed het erg goed. Poort was met het nummer ook te gast op het podium bij Floor Jansens band Nightwish.

Relatie met Marjolein Keuning

Henk Poort is al lange tijd samen met Marjolein Keuning, voormalig actrice en zangeres. Keuning besloot echter haar loopbaan in de showbizz en entertainment te beëindigen. Tegenwoordig kan ze erg genieten van bergwandelen. ,,Ik ben al jarenlang een fanatiek wandelaarster en kan dan uren alleen van de natuur genieten. Een tijd geleden ben ik met rugzak, tent en eten voor een week van het westen naar het oosten van Groot-Brittannië gelopen. Ik heb lange tochten gedaan in de Sierra Nevada, Noorwegen, Italië en Zweden. Het was heerlijk om te doen”, vertelde ze aan De Telegraaf. Wel kondigde ze in 2022 een voorstelling ‘Songs in Silence’ aan. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers