donderdag, mei 23, 2024

Floor Jansen: veelzijdig zangeres, haar privéleven en carrière

Lees ook

Floor Jansen is een Nederlandse zangeres. Ze werd geboren in Goirle in 1981. Tegenwoordig woont ze samen met haar gezin. Ze is getrouwd met Hannes van Dahl. Hij is de drummer van de Zweedse metalband Sabaton. Het muzikale stel heeft samen een dochter. Floor brak door als frontzangeres van de Finse symfonische metalband genaamd Nightwish. Floor Jansen is een sopraan, maar haar zangstijl is erg divers. Zo kan ze opera zingen en grunten.

Rockacademie Tilburg

In 1997 begint Floor haar zangcarrière bij Nederlandse metalband After Forever. Tijdens haar tijd als zangeres in deze band studeert ze aan de Rockacademie in Tilburg. In 2003 studeert ze hier af. Naast zingen in de band After Forever, geeft Jansen ook zanglessen aan anderen. Ook is ze verder erg muzikaal. Ze speelt namelijk piano, gitaar en fluit. In 2010 introduceert ze haar nieuwe band, genaamd ReVamp. Deze band wordt zes jaar later opgeheven.

Frontzangeres van Nightwish

In 2012 vervangt Floor Jansen zangeres Anette Olzon als frontzangeres voor de band NightWish. In 2013 wordt bekend gemaakt dat ze de zangeres definitief overneemt. Nightwish brengt haar eerste album met Floor als frontzangeres uit in 2015. Het album heet Endless Forms Most Beautiful. Het tweede album komt uit in 2020, genaamd Human. ://: Nature. Floor werkt ook mee als gastmuzikant aan albums van andere band, zoals Ayreon, Star One en Within Temptation.

Floor Jansen te horen in de Efteling en Beste Zangers

Floor jansen is ook te zien in diverse tv-programma, zoals De tiende van Tijl en De Reünie. Mocht je in de Efteling zijn, dan kun je Floor Jansen horen in de wachtruimte van ‘De Vliegende Hollander’. In 2019 doet ze mee aan het zangprogramma Beste Zangers. Hierdoor wordt ze ook bekend bij een breed Nederlands publiek. Zo zong ze onder andere duet uit The Phantom of the Opera met operazanger Henk Poort, wat op veel waardering en enthousiasme kon rekenen. Het was voor veel mensen ook de eerste kennismaking met de vocale kwaliteiten van Floor Jansen, die tot dat moment bekender in sommige andere landen was dan in Nederland.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers