donderdag, juni 13, 2024

Dit is wat NOS-journaliste Fleur Launspach zo geliefd maakt

Lees ook

Wie is Fleur Launspach? Fleur Launspach is een journalist en is gespecialiseerd in Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Ze gaat van hot naar her met een pen of camera in de gereedheid. Deze vrouw heeft een enorme werkdrift en een hele grote mond. Dat kan soms bij andere mensen wel eens intimiderend overkomen. Maar praat je langer dan twee minuten met Fleur Launspach dan verandert dit beeld totaal en kom je erop terug. Ze is een flapuit met een passie voor het vak en doet velen harten smelten.

Fleur Launspach in Groot-Britannië en haar werk

Fleur Launspach volgde in de maand mei van 2021 correspondent Tim de Wit op in Groot-Britannië. Launspach werkte al eerder met de Wit samen en ze was al twee jaar freelancer in Londen. Verslag doen in Groot-Brittannië vind ze fascinerend waarbij ze vertelt dat ze de ene dag in een verscheurd Belfast loopt terwijl de andere dag ze in het hilarische politieke theater van het Lagerhuis zit. Ze deed in Londen werk voor NBC News en Al Jazeera English. Ze produceerde een documentaire over de branden in Grenfell Tower en omschrijft haarzelf op haar eigen website als een ervaren internationale journaliste die werkte voor enkele van de meest belangrijke streaming diensten en nieuwskanalen.

De studie en carriére van Fleur Launspach

Kijk je naar het verleden van Fleur Launspach dan is dat op z’n minst gezegd interessant te noemen. Zo deed ze haar studie aan de Universiteit van Amsterdam. Specifiek de opleiding Media en Cultuur. Daarnaast liet ze zich specialiseren in het produceren van documentaires en doet dat inmiddels met behoorlijk veel succes. Daarnaast is Fleur Launspach een freelance camera journalist en maakt ze veel producties in Afrika en Zuid-Amerika, haar favoriete plekken op de wereld. Deze producties maakt ze voor onder andere VPRO Buitenland, OneWorld, Nieuwsuur, Al Jazeera en Follow the Money.

Hoe zit het met het privéleven van Fleur Launspach?

Kijk je naar het privéleven van Fleur Launspach dan is daar niet al te veel bekend over. Ze heeft social media en als je haar Instagram pagina bezoekt dan wordt het duidelijk dat ze erg houdt van reizen, festivals, spontane ontmoetingen en dat ze haar familie en vrienden koestert. Interessant is om te weten of Fleur Launspach een vriend of vriendin heeft. Het is niet bekend of Fleur Launspach een vriend of vriendin heeft, laat staan een relatie. Haar relatiestatus is wel iets wat mensen bezighoudt gezien de zoekopdrachten op zoekmachines.

Is Fleur Launspach de dochter van acteur Rik Launspach?

Er wordt gesuggereerd op internet dat Fleur Launspach de dochter is van de bekende Nederlandse acteur Rik Launspach. In een interview met BNN Vara geeft ze aan dat dit fake news is en dat ze absoluut niet de dochter is van Rik Launspach. Het gerucht is verspreid door een of andere knakker van een mediablog zegt ze er zelf over. Rik Launspach is namelijk haar oom en ze kunnen over dit misverstand er met de hele familie om lachen tijdens het kerstdiner.

Fleur Launspach op Instagram

Fleur Launspach is redelijk actief op social media. Zo heeft ze een Instagram waar ze regelmatig wat op plaatst. Je ziet foto’s van haar leven achter de schermen en hoe ze haar vakanties viert. Daarnaast heeft Fleur Launspach een eigen officiële website waar ze af en toe berichtjes plaatst over haar werk in de journalistiek. Alhoewel het laatste alweer uit begin 2021 is. Desalniettemin vind je op haar officiële website ook een korte biografie en lees je over haar schrijfwerk, productiewerk en andere journalistieke werk. De website ziet er heel verzorgd en netjes uit. Daarnaast heeft Fleur Launspach ook Twitter en LinkedIn waar je met haar in contact kunt komen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers