zondag, april 21, 2024

Je bent niet alleen is de boodschap van Maxime Meilands boek ‘Misbruikt, ontspoord en nu…. gelukkig!’

Lees ook

Maxime Meiland staat al jaren in de publieke belangstelling, met name dankzij haar rol in de reality soaps over de Meilandjes. En ondanks dat het haar nu goed vergaat, is dat zeker niet altijd zo geweest.  Tot nu toe is er over de donkere periode uit haar leven weinig bekend, maar daar komt met haar boek Maxime “Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig” een eind aan. 

In het boek vertelt Maxime Meiland over ervaringen die niemand ooit zou moeten meemaken: ze werd op 15-jarige leeftijd verkracht door een ex-gevangene en later volgden er meerdere verkrachtingen.

Een inspirerend boek over moed en kracht

Afgelopen vrijdag deelde ze voor het eerst haar verhaal. “Na twee jaar hierover nagedacht te hebben en ook al vind ik het super spannend, hoop ik dat jonge meisjes en jongens steun kunnen krijgen van mijn verhaal,” zei ze.  Maxime’s boek is een inspirerend verhaal van moed en kracht. Het zal niet alleen andere slachtoffers van seksueel geweld helpen, maar ook fungeren als een herinnering dat ook al kan het leven gevuld zijn met pijn en trauma, het toch mogelijk is om er voorbij te gaan en vreugde en geluk te vinden.

Maxime was net als elke andere tiener op de middelbare school, op zoek om erbij te horen, vrienden te maken en plezier te hebben. Maar tijdens haar adolescentie maakte ze een noodlottige fout die de loop van haar leven zou veranderen. Maxime werd slachtoffer van digitaal misbruik, een activiteit die vaker voorkomt dan veel mensen zich realiseren. Ze stuurde een foto van zichzelf naar iemand, iemand die ze dacht te kunnen vertrouwen, om die vervolgens met anderen te laten delen. Plotseling was ze het onderwerp van spot, schaamte en vernedering.

Het ging van kwaad tot erger. Maxime was onhandelbaar, en ze begon zichzelf te genezen met alcohol. Op de jonge leeftijd van vijftien jaar werd ze verkracht door een ex-zakenrelatie, een gebeurtenis die haar gevoel van eigenwaarde volledig overhoop haalde en haar dieper in de wanhoop dreef. Aan de pijn en het lijden van Maxime leek geen einde te komen. Maar met de hulp van therapie, de geboorte van haar dochter Claire en een verhuizing naar Frankrijk, begon Maxime langzaam maar zeker haar leven te veranderen.

Een krachtig verhaal met een duidelijke boodschap

Maxime’s verhaal is een krachtig en persoonlijk verhaal van moed en veerkracht. Maxime hoopt dat haar verhaal inzicht geeft in de worstelingen van jongens en meiden die soortgelijke ervaringen hebben meegemaakt en hen de kracht geeft die nodig is om een dergelijk donkere periode te overwinnen.

Toen ze samen met schrijver Jan aan het boek begon, had ze nooit verwacht dat ze overmand zou worden door emoties. Maar toen ze zich verdiepte in het verhaal van haar eigen leven, vond ze zichzelf regelmatig in tranen. “Dit is gewoon een droevig verhaal,” vertelde haar schrijver aan Shownieuws. “Het einde is echter gelukkig, dus het was niet alleen maar huilen. Maar er vielen wel veel tranen toen ze de diepste periode van haar leven inging.”

Martien weet weinig van deze moeilijke periode en is ook niet van plan het boek te lezen. Erica weet wel wat er gebeurd is, maar zonder al te veel details. Martien vindt het vooralsnog veel te erg om te lezen. 

De biografie van Maxime Meiland is hier eenvoudig, voordelig en snel te bestellen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers