dinsdag, juli 23, 2024

Crew van nieuwe hitserie van HBO ‘The Idol’ komt in opstand om dubieuze regisseur

Lees ook

The Idol, een nieuwe productie van HBO die bedoeld was als opvolger van de wereldhits Euphoria en Game of Thrones, was bijna klaar toen een nieuwe regisseur het overnam. Met zo’n 80% van de opnames achter de rug vertrok regisseur Amy Seimetz zonder verdere uitleg. Haar vervanger was Sam Levinson en in plaats van de draad oppikken en verder gaan, begon hij vanaf het begin.

Dertien cast- en crewleden verklaarden in een interview tegen Rolling Stone dat Levinson van een verhaal met een ‘feministische blik’ een ronduit misselijke uitvoering had gemaakt. “We hadden het gevoel dat ons werk verspild was en dat alles waar we zo hard voor gewerkt hadden voor niets was,” gaf een van de cast- en crewleden aan.

Hoofdrollen voor The Weeknd en Lily Rose Depp

HBO heeft hoge verwachtingen van The Idol waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor zanger The Weeknd (33) en Lily Rose Depp (23), de dochter van Johnny Depp en Vanessa Paradis. Ook zangeres Jennie van de zeer populaire K-popgroep Blackpink doet mee. De kosten voor de serie lopen inmiddels in de tientallen miljoenen euro’s. Aanvankelijk was het volgens Rolling Stone een geslaagd verhaal over met name de gevaren die op de  loer liggen bij roem en faam. Lily Rose kruipt in de rol van popster die helemaal geobsedeerd raakt van het personage van The Weeknd, een nogal wat excentrieke nachtclubeigenaar die stiekem hoofd is van een sekte.

Verontrustende scènes

Nadat Levinson het stokje van Seimetz had overgenomen werd het hele verhaal zonder verdere uitleg aangepast. Het enige wat de crew te horen kreeg was dat het perspectief van het verhaal te vrouwelijk was en dat de focus meer moest liggen op het personage van The Weeknd. Het verhaal is inmiddels zo vervormd dat de crew aan de inhoud aanstoot neemt. De crew beschrijft een scène waarin The Weeknd een klap uitdeelt aan tegenspeler Depp. Ze lacht erom en vraagt om meer.

De crew geeft aan dat ze doorgaan met de productie, maar dat het steeds moeilijker wordt om de show te voltooien. Zeker, omdat de nieuwe regisseur steeds maar nieuwe veranderingen blijft aanbrengen.

Andere geluiden geven aan dat het zo vreselijk extreem is, dat er totaal geen boodschap meer in het verhaal zit. Volgens een van de cast members lijkt het erop dat het HBO alleen maar te doen is om te shockeren en te kijken hoeveel reacties er op de serie komen.

HBO vindt het allemaal wel best

Regisseur Levinson kan ondertussen gewoon doen waar hij zin in heeft. Ze weten immers bij HBO dat het eerdere grote successen op zijn naam heeft staan. In het begin was hij bijvoorbeeld nauwelijks op de set. Dat veranderde abrupt toen Lily Rose Depp haar eerste scène opnam. HBO staat achter de wijzigingen en gelooft dat de serie een absolute hit zal gaan worden. Een officiële releasedatum is nog niet bekend. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers