zondag, april 21, 2024

Defano Holwijn: zijn YouTube-succes, zijn tv-werk en zijn privéleven

Lees ook

Defano Holwijn is een Nederlands YouTuber, rapper, influencer en acteur. Hij werd geboren en getogen in Amsterdam. Defano werd geboren in 1992 en is van Surinaamse afkomst. Al op een jonge leeftijd had Holwijn een liefde voor de entertainment-wereld. Deze creatieve duizendpoot heeft meerdere talenten en krijgt steeds grotere bekendheid op tv, radio en online.

Start Youtube-kanaal

Defano begon met zijn Youtube-kanaal in 2012 met korte vlogs over zijn persoonlijke leven. Inmiddels heeft het kanaal al zo’n 300.000 abonnees. Het kanaal kreeg veel populariteit in 2015 toen hij begon met de grappig quiz genaamd #WatWeetJij. Op Instagram heeft Defano ook al bijna 250.000 volgers.

Tv-debuut

In 2017 ging Defano voor het eerst aan de slag bij de tv. Zo verzorgde hij de straatinterviews voor RTL Late Night. Ook is hij te zien op NTR, als reporter voor het jeugdprogramma Rauwkost. Verder was Defano te zien in meerdere films, zoals Misfit, Misfit2 en 100% Coco.

VEED Awards

Sinds 2015 presenteert Defano het jaarlijkse VEED Festival, hierbij worden de VEED Awards uitgereikt aan Youtubers. Je kan het zien als het Gouden Televizier-Ring Gala, maar dan voor Youtubers en Youtube-kanalen. Zelf won Defano een VEED Award uitgereikt voor Journalistieke Aanmoedigingsprijs. Het prijzengeld investeerde hij in nieuwe eigen producties.

Muzikaal talent

Al op een jonge leeftijd hield Defano zich al bezig met het maken van muziek. Zo was hij vaak te vinden in de studio met producer Esko en rapper Jonna Fraser. Inmiddels gaat de muziekcarrière van Defano ook erg goed. In 2017 bracht hij de single Even dansen uit. Een samenwerking met DJ DYLVIN, Caza en Zefanio. In 2020 kwam zijn debuutalbum uit, genaamd Punchline King. Samen met Yuki Christus en Armin Shah heeft Defano Holwijn een podcast, genaamd Convo Talkshow, waarin het trio de muziekindustrie onder loep neemt.

Het liefdesleven van Defano Holwijn

Het is tamelijk onduidelijk hoe het liefdesleven van Defano Holwijn eruit ziet. Op vragen of hij een relatie heeft, komt in interviews zelden een duidelijk antwoord. Ook op zijn Instagram is niet echt een vriendin waarneembaar. Wel ging al eens het gerucht dat hol vader zou worden vanwege een foto waarop hij een zwangere buik kust, maar of die van zijn vriendin was, is niet duidelijk.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers