zondag, april 21, 2024

Imaan Hammam: rolmodel, haar modellencarrière, haar privéleven

Lees ook

Imaan Hammam is een Nederlands model. Ze werd op 5 oktober 1996 geboren in Amsterdam. Ze brak in 2014 internationaal door tijdens een modeshow van Jean Paul Gaultier. Inmiddels is ze niet alleen in Nederland bekend als model, maar ook in het buitenland. Hier lees je alles over Imaan Hammam in haar wiki.

Ontdekking van Hammam in Amsterdam

Hammam werd in Amsterdam geboren als dochter van een Egyptische vader en een Marokkaanse moeder. Toen ze op 13-jarige leeftijd op het Centraal Station in Amsterdam liep, werd ze ontdekt door modellenscout Marit Simons. Imaan Hammam deed verschillende shows en shoots. In 2014 kreeg ze internationale bekendheid door de show van Jean Paul Gaultier. Ze staat in 2014 ook op de cover van het grootste Amerikaanse modeblad: Vogue. Ook doet ze dat jaar mee aan de show van Givenchy. Datzelfde jaar is ook de Victoria’s Secret Fashion Show: ook hier maakt Hammam deel van uit.

In 2017 was Imaan Hammam het model met de meeste internationale Vogue covers. In 2020 stond ze 18 keer op de cover van Vogue. Hammam heeft een contract bij DNA Model Management in New York, VIVA Model Management in Parijs, Londen en Barcelona. Why Not Model Management in Milaan en CODE Management in Amsterdam. Door de jaren heen heeft Imaan Hammam shows gelopen voor tal van grote merken: van Alexander McQueen en Chanel tot Prada en Stella McCartney.

Het privéleven van Imaan Hammam

Imaan Hammam woont in New York, samen met haar vriend Lentini Eersteling. Daarvoor had ze een relatie met model Naleye Junior. Imaan Hammam houdt zich in het dagelijks leven ook veel bezig met haar positie als rolmodel voor jongere meiden. Ze wil een voorbeeld zijn voor moslima’s, maar ook voor meisjes die dealen met onzekerheid en racisme.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers