donderdag, mei 23, 2024

Kalvijn | Kelvin Boerma: YouTuber, mediaduizendpoot en zijn privéleven

Lees ook

Kelvin Boerma, beter bekend als Kalvijn, is een Nederlandse Youtuber. Hij werd geboren in Meedhuizen in 1996.

1 miljoen abonnees op zijn Youtube-kanaal Kalvijn

In 2010 begon Kelvin zijn eigen Youtube-kanaal, genaamd TheKelVlog. Later verandert hij de naam in het huidige Kalvijn. Hij plaatst hier wekelijks diverse humoristische video’s. Inmiddels heeft hij al meer dan 1 miljoen abonnees. Ook op zijn Instagram heeft hij al 1 miljoen volgers. In 2011 begon Kelvin samen met zijn vriend Peter de Harder een Youtube-kanaal, genaamd Cinemates. Hier plaatsten ze video’s waarin ze hun mening geven over diverse films en korte sketches. Ze wonnen met dit kanaal diverse awards. Dit account veranderde in 2014 naar The World of Cinemates en in 2017 naar Challenges Cup.

Oprichter VEED Awards

Kelvin is een van de oprichters van VEED samen met Peter de Harder en Mert Ugurdiken. In 2015 organiseerden ze voor het eerst het VEED Festival. Tijdens dit festival geven ze verschillende VEED Awards aan Youtubers. Je kan het vergelijken met het Gouden Televizier-Ring Gala, alleen dan voor online persoonlijkheden. In 2018 bracht Kelvin zijn eerste boek uit, genaamd Van Niks naar Clicks.

Televisieprogramma’s, filmdebuut en hitjes

In 2017 had Kelvin zijn tv-debuut in het televisieprogramma Roadtrippers. Hij vormde een team met Giel de Winter en ze werden de winnaars van het spel. Een jaar later verscheen Kelvin voor het eerst in een Nederlandse speelfilm. Dit was in de speelfilm De Film van Dylan Haegens, van zijn mede-Youtuber Dylan Haegens. Ook was hij daarna te zien in de film Elvy’s Wereld: So Ibiza! Verder deed hij ook mee in de webserie Het Jachtseizoen van StukTV en is Kelvin soms te zien als sociale media deskundige bij RTL Boulevard. In 2019 bracht Kelvin twee singles uit, genaamd Me Chick en De Missie. Deze nummers deden het erg goed in de Nederlandse hitlijsten en kwamen binnen in de Top 10. Dat jaar was Kelvin ook te zien in Expeditie Robinson. Verder kondigde hij in 2019 ook zijn eigen bioscoopfilm aan, genaamd XIII, deze film werd opgenomen in 24 uur.

Kalvijn heeft een relatie met YouTuber Nina Warink

Kelvin Boerma is sinds 2011 al gelukkig met zijn vriendin Nina Warink. De twee hebben in 2019 samen een huis gekocht waar ze wonen met hun twee katten. Nina heeft inmiddels ook een eigen YouTube-kanaal waar ze over haar dagelijks leven met Kelvin vlogt. Ook bracht ze in 2020 haar eigen kookboek uit.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers