donderdag, juni 13, 2024

Eddy Zoëy: RTL Boulevard-host, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Eddy Zoëy is een Nederlandse muzikant en televisie- en radiomaker. Hij is bij het grote publiek vooral bekend als presentator van RTL Boulevard.

Eddy Zoey werd geboren in Almelo in 1967 als zoon van oud-voetballer Herman Morsink. Hij groeide op in Wierden en ging naar het vwo in Almelo. Daarna ging hij naar de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen waar hij de studie Grafisch Ontwerp volgde. Hij werkte daarna als ontwerper voor tijdschriften als Oor, Autovisie en Hitkrant.

Van zanger tot presentator

In 1992 tekende Eddy een contract als componist en auteur bij platenmaatschappij Polygram. Vier jaar later bracht hij zijn eerste Engelstalige album uit genaamd Chasing Whatever it is. Zoey maakte zijn radiodebuut bij zender RTV Oost, hier presenteerde hij het programma Jong Belegen en Nachtbraker samen met Daphne Bunskoek en Willem Alkema. Daarna ging hij aan de slag bij de nieuwe omroep BNN als de eerste presentator. Hij presenteerde bij BNN-programma’s als Nu we er toch zijn, BNN at work en De Vliegende Hollander. In 2000 maakte hij even de overstap naar Endemol, maar keerde na een anderhalf jaar weer terug bij BNN.

Muzikaal talent

Naast zijn werkzaamheden op tv, hield Eddy Zoey zich ook bezig met muziek. Zo bracht hij diverse albums uit en had hij hitjes met Bijna en Jacqueline. In 2013 kwam Eddy’s vierde album uit, genaamd Andere kanten van… In 2014 tourde hij langs diverse Nederlandse theaters met zijn eigen theatertour waarin hij nummers van albums combineerde met zijn verhalen en belevenissen van zijn persoonlijke leven en zijn werk bij de televisie.

Presentator van vele tv-programma’s

Vanaf 2005 was Zoey ieder weekend te horen met zijn eigen radioprogramma Zoëyzo op 3FM. In 2009 maakte Eddy de overstap naar RTL. Hij presenteerde bij RTL 5 programma’s als Take Me Out, Ibiza 24/7, De Wedding Crasher, The Price is Right en Expeditie Robinson. In 2013 maakte hij het programma Blow Your Mind en Loslopend Wild samen met Freek Vonk voor National Geographic. Sinds 2017 kun je ook zijn stem horen als voice-over bij deze zender. In 2019 was Eddy als de gemaskerde Papegaai te zien het programma The Masked Singer op RTL 4. Eddy Zoey heeft verder ook stemmen ingesproken in diverse Nederlandse animatiefilms als Robots, Ice-age, Cars, Angry Birds the Movie en The Simpsons Movie.

Eddy Zoey heeft een relatie met Sarah

Eddy Zoey is sinds 2016 samen met zijn vriendin Sarah. Zijn vriendin is ruim twintig jaar jonger, maar dat staat hun relatie niet in de weg. ,,Tot nu toe merk ik er helemaal niets van. Dat heeft er ook mee te maken dat zij vrij ouwelijk is voor haar leeftijd – inmiddels is ze overigens wel een dertiger – en ik juist weer jong qua gedrag. We komen elkaar ergens in het midden tegen”, vertelde hij aan Story. ,,Wat moet zo’n mooie, jonge meid met een gescheiden vent van – toen – bijna 50 en twee kinderen? Na mijn scheiding was ik ook helemaal niet bezig met het vinden van een nieuwe liefde. Met een paar vrienden die in hetzelfde schuitje zaten, hadden we zelfs afgesproken dat we allemaal zeker anderhalf jaar single zouden blijven”, voegde hij er in gesprek met Nieuwe Revu aan toe.

Sarah heeft psychologie gestudeerd. Het is niet duidelijk waar het koppel elkaar heeft ontmoet.

Zoey woont in Huis ter Heide met zijn kinderen uit een eerdere relatie. Hij woont nog niet samen met zijn vriendin Sarah, die in Bosch en Duin woont.

Eddy Zoey en zijn ex-vrouw Marieke gingen in 2015 na een huwelijk van bijna 10 jaar uit elkaar. Het stel heeft samen een zoon genaamd Fender en een dochter genaamd Teuntje.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers