woensdag, juli 24, 2024

Giovanca Ostiana: Op1 presentatrice en zangeres, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Giovanca Ostiana is een Nederlandse zangeres, presentatrice, tekstschrijver en model. Giovanca heeft een Curaçaose achtergrond. Ze is geboren in 1977 in Alkmaar. Dit is haar wiki.

Zangeres

Giovanca studeerde orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens is ze haar passie voor zingen gaan volgen. Giovanca heeft meer dan 10 jaar als achtergrondzangeres opgetreden bij verschillende bands en zangers, zoals Rootsrider, Benny Sings en Wouter Hamel. Vervolgens trad ze steeds meer uit de schaduw. Eerst als samenwerking met andere artiesten, zo was te horen op de cd van het Nationaal Pop Instituut.

Doorbraak

In 2007 zong ze een nummer samen met Wouter Hamel, genaamd As long as we’re in love. Hiermee behaalde ze haar eerste hit. In dit jaar werd Giovanca een steeds bekender gezicht in Nederland. Zo schreef ze steeds vaker stukken voor diverse dagbladen en tijdschriften, zoals Het Parool. Ook was te zien aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Albums

In 2008 bracht ze haar eerste album uit als solo-artiest, genaamd Subway Silence. De hitsingle On my way deed het erg goed in de hitparades en ze werd veel uitgenodigd bij diverse radioprogramma’s. In 2010 ontving ze de Zilveren Harp. In 2010 kwam haar tweede album While I’m awake uit. Haar derde album heette Satellite Love en kwam drie jaar later uit.

Op1 presentatrice

Giovanca doet veel meer dan alleen maar geweldig mooi zingen en nummers schrijven. Zo is ze ambassadrice voor het goede doel Plan Nederland. Ze was vele jaren het gezicht van deze organisatie. Op tv was Giovanca te zien als presentatrice van het VPRO-programma Vrije Geluiden en sinds 2020 is ze zien als presentatrice bij Op1 op NPO1 samen met Tijs van den Brink.

Giovanca Ostiana heeft een relatie met Niels Nieuborg

Giovanca Ostiana is al meerdere jaren samen met haar partner Niels Nieuborg. In 2016 kregen ze samen een dochtertje, genaamd Jesamy. Het zal geen verrassing zijn als Jesamy ook een muzikaal talent wordt. Niels zit namelijk ook in een band, genaamd Arp Frique. Ook is hij filmregisseur, hoofd boekingen bij de North Sea Jazz Club en jurylid van de Dutch Jazz Day.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers