zaterdag, mei 18, 2024

Ruud de Wild: radio DJ, zijn liefdesleven en zijn achtergrond

Lees ook

Ruud de Wild is een Nederlandse radio-dj en kunstenaar. Hij werd geboren in Hilversum in 1969. Op zijn 20ste werd hij al aangenomen als assistent-dj bij de AVRO.

Radio 538

In 1992 ging Ruud aan de slag bij Radio 538. Ook was hij in de jaren 90 voor het eerst te zien op tv. Hij was te zien op de populaire muziekzender TMF, waar ook Bridget Maasland, Sylvana Simons, Daphne Bunskoek, Jeroen Nieuwenhuize, Mental Theo, Johnny de Mol, Sylvie Meis, Renate Verbaan, Nikkie Plessen, Tess Milne en Miljuschka Witzenhausen hun carrière startten. In 1998 maakte hij de overstap naar BNN. Dit leidde op dat moment tot problemen met Radio 538, waar hij ook aan het werk was. Hij werd daardoor op een tijdje op non-actief gesteld. Op BNN presenteerde hij onder andere Top of the Pops. Op de radiozender 3FM had hij zijn eigen programma genaamd ruuddewild.nl.

Getuige van moord op Pim Fortuyn

In 2002 was Ruud de Wild ooggetuige van de moord op Pim Fortuyn. De politicus was bij Ruud in het programma geweest en liep vervolgens naar zijn auto in het Media Park. De DJ was er op het moment bij toen Volkert van der G. Pim Fortuyn doodschoot. Dit had een grote impact op Ruud de Wild, die daarna een tijdlang niet meer op de radio te horen was.

Terugkeer naar radio en tv

In 2004 keerde De Wild weer terug naar Radio 538. In 2005 was hij ook weer voor het eerst op tv te zien: hij presenteerde het televisieprogramma Big Brother. In 2007 ging hij weg bij Radio 538 en begon zijn eigen ochtendshow bij Q-music. Ruud heeft vervolgens nog radioprogramma’s gepresenteerd bij BNR Nieuwsradio en NPO Radio 2. Sinds 2020 is Ruud één van de vaste presentatoren en muziekdeskundigen bij RTL Boulevard.

Kunstenaar

Ruud de Wild is naast een presentator ook kunstenaar. Hij maakt schilderijen met daarin bekende songteksten. Hij heeft in 2006 zijn eigen bundel uitgebracht en zijn werken waren te bewonderen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

Het liefdesleven van Ruud de Wild

In 2000 trouwde Ruud de Wild met actrice Tatum Dagelet, samen krijgen zij een dochter: Toy Travis. Vier jaar later kwam dit huwelijk tot een einde. Zijn tweede huwelijk was met Aafke Burggraaf. Zij kregen samen een dochter en een zoon. Dit huwelijk eindigde in een scheiding in 2014. Daarna was De Wild vier jaar samen met vriendin Ilse Knijn.

Momenteel heeft Ruud een relatie met modeontwerpster Olcay Gulsen. De twee wonen sinds 2020 samen in Amsterdam. Over zijn relatie met Olcay, met wie hij eerder al een tijd samen was, zegt hij in Beau Monde: ,,Dit past nu zo goed, omdat Olcay ook mijn beste vriend is.

 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers