donderdag, juni 13, 2024

Het voordeligste proefabonnement op NRC

Lees ook

Denk je aan een kwaliteitskrant, dan denk je wellicht aan NRC. NRC is een krant voor de liefhebbers van kwaliteits en diepgaande journalistiek. De krant heeft voor het brede publiek veel te bieden. Daarom is het niet gek dat het NRC behoort tot een van de meest gelezen en gewaardeerde kranten van Nederland.

Wat tegenwoordig ideaal is, is dat je ook kunt kiezen voor een zeer voordelig abonnement op het NRC. Daarmee geniet je van de voordelen die de krant je kan bieden, zonder er te veel voor te betalen. De ideale manier om de krant eens uit te proberen dus. In dit artikel vertellen we je meer over het NRC.

NRC: objectieve kwaliteitsjournalistiek

Houd je van kwaliteit, interessante columns en nieuws dat ertoe doet? Dan kan het NRC iets voor jou zijn. NRC staat voor Nieuwe Rotterdamsche Courant, het is een krant oorspronkelijk uit Rotterdam. Qua prijs is de krant aantrekkelijker dan andere kwaliteitskranten. Het NRC is een krant die zich richt op voornamelijk hoger opgeleide lezers. Door verschillende perspectieven in de artikelen in te nemen, kunnen mensen zelf kritisch blijven en op hun eigen manier duiding geven aan de feiten.

Je hebt de optie om de krant in de papieren vorm te lezen, maar ook digitaal lezen is een mogelijkheid. Bijzonder om te weten is dat de krant voorheen ’s middags werd bezorgd. In het weekend is er een uitgebreide Zaterdagkrant waarbij er een speciaal magazine wordt geleverd.

Nieuws dat onderworpen is aan een kritische blik

Waar het NRC met name om bekend staat, is de kwaliteitsjournalistiek. Het nieuws in de krant wordt niet zomaar gepubliceerd, maar onderworpen aan een kritische blik. Waar mogelijk wordt het nieuws gebracht vanuit meerdere perspectieven en informatie over de achtergronden.

Het verhaal achter het nieuws wordt dus aan het licht gebracht. Fact-checking is een van de belangrijkste onderdelen in het journalistieke proces. Op die manier weet je met de krant zeker dat je te maken hebt met betrouwbaar nieuws. Van sensatie is weinig sprake, het is wat dat betreft echt een kwaliteitskrant.

Oneindig veel onderwerpen en boeiende columns

Wat de krant boeiend maakt, is daarnaast dat er erg veel onderwerpen aan bod komen. Of je nu geïnteresseerd bent in politiek, economie of cultuur. Je bent er bij het NRC voor aan het juiste adres. Grote maatschappelijke onderwerpen worden in de krant besproken. Ook is er plaats voor zowel nieuws uit het binnenland en buitenland.

Op het gebied van columns heb je aan het NRC ook een goede. Onder andere Marcel van Roosmalen schrijft 3 keer per week een interessant stuk. Zijn veelgelezen columns gaan over allerlei onderwerpen. Zowel sportnieuws als algemene actualiteiten komen in zijn stukken voorbij. De columns zetten je aan het denken. Naast Marcel van Roosmalen zijn er nog veel meer columnisten bij NRC, zoals Ellen Deckwitz, Beatrice de Graaf, Caroline de Gruyter, Youp van ’t Hek, Rosanne Hertzberger, Stine Jensen, Auke Kok, Tom-Jan Meeus, Marijn de Vries en Ernst-Jan Pfauth. Zo worden onderwerpen vanuit allerlei perspectieven in de krant opgenomen.

De krant waarbij je zelf een mening vormt

Een van de meest unieke kenmerken van het NRC, is dat het beweert neutraal te zijn qua standpunt. Door de teksten heen schemert geen politiek standpunt door. De feiten en informatie worden slechts gepresenteerd, zodat de lezer een eigen mening kan vormen. Als lezer wordt je daarin niet al te veel gestuurd, zoals bij andere kranten het geval kan zijn. Je geeft zelf duiding aan de feiten en gegevens die je krijgt.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers