donderdag, juni 13, 2024

Jeroen Wollaars: presentator van Nieuwsuur, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Jeroen Wollaars is een Nederlandse journalist, verslaggever en presentator. Hij werd geboren in Woerden in 1977. Jeroen studeerde communicatiesystemen aan de Hogeschool van Utrecht.

Begin journalistieke carrière

In 2002 begon hij zijn journalistieke carrière bij AT5 als redacteur, verslaggever, presentator en eindredacteur. Hij werkte mee aan meerdere programma’s als Kort Amsterdams, AT5 Nieuws en Amsterdams Peil. Jeroen werkte in 2007 tijdelijk mee aan het Duitse programma Aktuelle Stunde op de Duitse zender WDR.

Overstap naar NOS

In 2007 maakte Jeroen de overstap naar de NOS. Hij ging hier eerst aan de slag als redacteur en daarna als algemeen verslaggever bij het NOS Journaal. Hij deed onder andere verslag van diverse verkiezingen en werkte in het buitenland.

Correspondent in Berlijn en nieuwe presentator Nieuwsuur

Tussen 2015 en 2018 was Jeroen de correspondent in Berlijn. De NOS polste hem om correspondent te worden in China of Rusland, maar daar paste Wollaars voor. In 2018 neemt Jeroen de rol over van Twan Huys bij het Nieuwsuur. Tegenwoordig is Jeroen te zien op tv als presentator bij het programma Nieuwsuur.

Jeroen Wollaars heeft een relatie met Hannah van Wieringen

Jeroen Wollaars heeft al een tijd een relatie met zijn vriendin Hannah van Wieringen. Zij is schrijfster en onder andere bekend van haar boek De Kermis van Gravezuid. Met dit boek won ze de Acadamica Literatuurprijs. De presentator / journalist woont samen met zijn vriendin Hannah en hun dwergteckel Otter in Amsterdam. Ze doen samen regelmatig aan yoga.

Wollaars was eerder acht jaar lang getrouwd, maar zijn stap naar Berlijn betekende ook het einde van zijn huwelijk: ,,Mijn ex-vrouw is tijdens mijn correspondentschap het grootste deel van de tijd in Nederland blijven wonen”, vertelt hij in Volkskrant Magazine. ,,Het plan was om samen in Berlijn te gaan wonen, maar dat gebeurde niet, en toen gingen we uit elkaar. De redenen ga ik niet vertellen. Mensen scheiden weleens.” 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers