zondag, april 21, 2024

Romy Monteiro: haar carrière, haar liefdesleven en haar achtergrond

Lees ook

Romy Monteiro is een Nederlandse musicalactrice, zangeres en presentatrice. Ze brak door in 2014 met haar deelname aan The Voice of Holland. Het jaar daarna brak ze door met haar hoofdrol in de musical The Bodyguard.

Muzikale familie

Musicaltalent zit zeker in de familie Monteiro. Romy is de dochter van musicalactrice Antje Monteiro. Ze werd geboren in Utrecht in 1992. Antje heeft haar zelfstandig opgevoed, omdat Romy’s vader al jong het gezin verliet. Romy studeerde na de middelbare school marketing & communicatie.

Winnaar van The Voice of Holland

In 2014 deed Romy mee aan The Voice of Holland. Trijntje Oosterhuis was haar coach en samen bereikte ze de kwartfinale. In 2015 kreeg Romy de hoofdrol in de musical The Bodyguard, waarmee ze in een klap bekend werd en haar musical carrière begon. Helaas brak ze haar been tijdens een van de opvoeringen, waardoor ze weken was uitgeschakeld.

Eerste album en debuut als presentatrice

Haar succes werd bevestigd toen ze in 2016 de Musical Award kreeg voor ‘Aanstormend Talent’. Een jaar later bracht Romy voor het eerst haar eigen plaat uit. De cd heet A Tribute to Whitney. Het album stond vervolgens op nummer 1 in de Album Top 100. De carrière van Romy als presentatrice begon toen ze in 2017 het programma Mijn vader is de beste presenteert voor AVROTROS. Ook presenteerde ze het Junior Songfestival. Verder presenteerde ze DanceSing en De Hit Kwis.

Romy Monteiro heeft een relatie met Jasper Suyk

Romy had twee jaar lang een relatie met Django van Rijn. De bruiloft was al geregeld, maar helaas werd het toch afgeblazen. De enorme stress die dit als gevolg had, zorgde ervoor dat Romy Monteiro een burn-out kreeg, waardoor ze veel musicalshows moest afzeggen.

Inmiddels is Romy Monteiro gelukkig met fotograaf Jasper Suyk. Ze maakten hun relatie bekend met een romantische kiekje op Instagram. Bijzonder weetje is dat Romy haar vriend ‘sletje’ noemt en hij haar ‘mijn bitch’. Niet geheel verrassend leerden ze elkaar kennen tijdens een fotoshoot: ,,Ik probeer altijd professioneel te blijven, maar dat is een keertje mislukt.” 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers