zondag, april 21, 2024

Willemijn Veenhoven: veelzijdige presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Willemijn Veenhoven is een Nederlandse radio- en tv-presentatrice. Ze werd geboren in Amsterdam in 1974.  Het kan bijna niet dat haar stem je niet bekend voor komt, ze is namelijk al jaren te horen op diverse radioprogramma’s.

Het begin van de carrière van Willemijn Veenhoven

Nadat Veenhoven haar vwo-diploma op zak had, begon ze aan haar studie rechtsgeleerdheid. Deze studie maakte ze niet af en ging verder met de studie cultuur & beleid. Haar tv- en radio carrière begon ze bij de NCRV-radio. Zo rolde ze verder die wereld in. Ze ging aan de slag bij 3FM als verslaggever en presentator. Ook was te zien horen bij het programma Stand.nl op Radio 1.

De overstap naar BNN

Na de NCRV maakt Willemijn de overstap naar BNN. Ze presenteert hier vanaf 2006 de programma’s BNN United en BNN Today. Ze was ook te horen bij het radioprogramma Radio 1 Sportzomer. Ze presenteerde dit samen met collega’s Tijs van den Brink en Felix Meurders. Met BNN collega’s Eric Corton en Patrick Lodiers presenteerde ze het programma De Nieuws BV. Ook is Willemijn Veenhoven een aantal keer aangeschoven aan de tafel bij De Wereld Draait Door als tafeldame. Sinds 2020 presenteert ze samen met Erik Dijkstra het programma Op1. In 2021 wordt ze de nieuwe presentatrice van het programma Spijkers met Koppen, een programma van BNN VARA.

Het privéleven van Willemijn Veenhoven

Willemijn Veenhoven was jaren gelukkig met haar man Armand, totdat ze er tot haar grote verbazing achter kwam dat hij haar had bedrogen met een andere vrouw. Na de break-up ging ze verder met een Britse rugbyspeler. Ze stonden om het punt om samen naar het buitenland te verhuizen, maar helaas verbroken de twee de relatie. Uiteindelijk zag Willemijn Veenhoven haar toekomst in Nederland. Gelukkig maar, anders was Nederland deze talentvolle presentatrice nog kwijtgeraakt. Voor zover bekend is Willemijn Veenhoven momenteel dus vrijgezel en heeft zijn geen vriend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers