donderdag, juni 13, 2024

Nienke de la Rive Box: haar tv carrière, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Nienke de la Rive Box is een Nederlandse presentatrice en actrice. Ze werd geboren in Nigtevecht in 1986. Ze groeide op op een boerderij waar het behoorlijk aanpoten was. Ze noemt zichzelf dan ook geen meisje-meisje.

Tijdens haar middelbare schooltijd begon Nienke met haar vrienden een cabaretgroepje. Vervolgens ging ze drama studeren aan de toneelschool in Arnhem. Na het behalen van haar diploma ging ze aan de slag als freelance actrice. Zo speelde ze in diverse toneelstukken.

Overstap naar presenteren

In 2012 werd Nienke een van de vaste presentatoren in het kinderprogramma Het Klokhuis op NTR. Twee jaar later ging ze meer programma’s presenteren op de NTR, zoals De Buitendienst, Superbrein en Zapp Your Planet. Het presenteren beviel haar zo goed dat ze in 2013 haar laatste rol op het toneel speelde. Vanaf 2016 presenteert Nienke met liefde het reisprogramma 3opReis op BNN samen met collega-presentatoren Maurice Lede en Jennifer Hoffman.

Filmdebuut

In 2016 vond Nienke haar liefde voor acteren weer terug en debuteert ze in haar eerste bioscoopfilm, genaamd MeesterSpion. Een jaar later was Nienke te zien in De Slimste Mens.

Een kijkje achter de schermen op Instagram

Op de Instagram pagina van Nienke heeft bijna 10.000 volgers. Ze post hier foto’s van haar verre reizen met het programma 3OpReis. Ze laat hier haar sportieve, stoere kant zien en is niet bang om een beetje vies te worden in de natuur. Verder is Nienke vaak te vinden op een festival en is ze graag omringd met haar vrienden.

Het privéleven van Nienke de la Rive Box

Over het privéleven van Nienke de la Rive Box is weinig bekend. In eerdere interviews wekte ze de indruk geen relatie te hebben: ,,Bij mij speelt toch ook wel mee dat ik het best a-relaxed zou vinden als ik een vader zou treffen die denkt: lachen, kan ik tegen mijn vrienden zeggen dat ik heb gedatet met het meisje van Klokhuis.”

Over een kinderwens is ze bovendien heel duidelijk: ,,Ik wil geloof ik best veel zijn, maar geen moeder. Wel zou ik graag willen ervaren hoe het is om zwanger te zijn. Ik heb in een dronken bui eens tegen een homostel gezegd dat ik wel hun draagmoeder wilde zijn. Het fenomeen dat er een baby in je buik zit, vind ik fascinerend. Maar ik vind het niet opwegen tegen het feit dat je vervolgens de rest van je leven dat kind moet opvoeden. Ik wil zeg maar wel de lasten, maar niet de lusten.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers