woensdag, juli 24, 2024

Tijs van den Brink: Op1 presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Tijs van den Brink is een Nederlandse presentator en journalist. Hij werd geboren in 1970 in Nijkerk. Nadat Tijs zijn middelbare school had afgerond, ging hij journalistiek studeren aan de Evangelische Hogeschool. Zijn carrière als journalist begon in 1993 bij het Veluws Dagblad. Hierna werkte hij nog voor het Friesch Dagblad.

Tijs van den Brink op de radio

In 1996 ging hij aan de slag bij de Evangelische Omroep. Hier werd hij hoofd van de politieke redactie. Ook ging hij dat jaar verschillende tv- en radioprogramma’s presenteren bij deze omroep. Hij ontving in 2004 een Marconi Award voor beste radiopresentator. Hij presenteerde met Andries Knevel het radioprogramma Moraalridders. Sinds 2020 presenteert hij Op1 met zijn collega Giovanca Ostiana.

Knevel & Van den Brink

Van den Brink zette zijn carrière als presentator voort bij het programma TweeVandaag. In 2007 begon hij het praatprogramma Knevel & Van den Brink. Hij presenteerde dit met zijn collega Andries Knevel. Dit was te zien als vervanger van Pauw & Witteman. Hij liet weten dat hij opgelucht was toen dit programma voorbij was, zodat hij weer meer tijd had voor zijn familie. Van den Brink is getrouwd met Vincenza La Porta. Zij werkt als programmacoördinator van het Xnoizz Flevo Festival. Samen hebben ze drie kinderen.

De broer van Tijs is een bekende theoloog, genaamd Gijsbert van den Brink. Naast radio- en tvprogramma’s presenteren heeft Tijs ook een boek geschreven. Samen met zijn EO-collega Embert Messelink schreef hij het boek genaamd, Brieven aan God.

Praat- en actualiteitenprogramma’s

In het programma Adieu God voerde Tijs met verschillende bekende Nederlanders over hun opvoeding. Het ging hierbij over de christelijk opvoeding die ze hadden gehad en of ze nog steeds daarin geloofden of welke andere weg ze waren ingeslagen. Hij had diverse gasten, zoals Jack Spijkerman, Arjen Lubach, Anita Witzier en Johan Derksen. De jaren daarna was Tijs ook te zien op de tv met het praatprogramma De Tafel van Tijs waarin hij de laatste actualiteiten besprak.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers