woensdag, juli 24, 2024

Tim Akkerman: zijn muziekcarrière, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Tim Akkerman is een Nederlandse muzikant en singer songwriter. Hij werd geboren in Den Haag in 1980. Hij werd bekend met zijn band Di-rect. Tim was de leadzanger en gitarist van deze Haagse band. In 2009 stapte hij op uit Di-rect om zich te focussen op zijn carrière als soloartiest.

Di-Rect

Op 19-jarige leeftijd startte Tim Akkerman met zijn vrienden de band Di-rect. Ze haalden een aantal top-10 hits in Nederland en ook in het buitenland deden ze het goed. Ze deden veel concerten door heel Nederland en stonden op diverse festivals. In 2009 besloot Tim uit de band te stappen en solo verder te gaan. BNN startte hierna een tv-programma genaamd Wie Is Di-Rect? waarin de band op zoek ging naar een nieuwe leadzanger.

Debuutalbum ANNO

In 2010 vormde Tim een nieuwe eigen band, genaamd Tim Akkerman & The Ivy League. Hij vormde deze band samen met gitarist Matthias van Beek, toetsenist Stef de Hond, bassist Jens Dreijer en drummer Mischa Porte. Een jaar later kwam hun eerste single uit en het daarbij behorende debuutalbum genaamd ANNO.

Televisieprogramma’s

Tim Akkerman was op tv te zien in de programma’s Wie is de Mol? en Expeditie Robinson. In 2019 brengt Tim met zijn band een tweede album uit en hij nam deel aan het zangprogramma Beste Zangers.

Het privéleven van Tim Akkerman

Tim Akkerman was 10 jaar getrouwd met zijn vrouw Stephanie. In 2018 scheidden de twee. Samen hebben ze twee zoons en een dochter. Tim Akkerman is voorlopig nog vrijgezel en nog niet toe aan een nieuwe relatie.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers