zaterdag, mei 18, 2024

Maurice Lede: 3 op Reis-presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Maurice Lede is een Nederlandse presentator. Hij werd geboren in Alkmaar in 1986. Maurice Lede is vooral bekend als presentator van Het Klokhuis en 3 op Reis.

Presentator Klokhuis

Maurice is een zoon van een Nederlandse moeder een Surinaamse vader. Nadat hij zijn middelbare school diploma op zak had, ging Maurice rechten studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens zijn studie presenteerde hij al voor de omroep Regio22. Vervolgens ging hij stage lopen als programma-ontwikkelaar bij Eyeworks. Sinds 2011 presenteert hij Het Klokhuis.

Vaak op de tv én radio

Vervolgens is Maurice Lede steeds vaker op de televisie te zien. Zo deed hij in 2014 mee aan het programma Wie is de Mol? Helaas viel hij in de eerste aflevering al af. Maurice presenteerde het programma Zapp Music Challenge. In dit programma nodig hij zes jonge muziektalenten uit die samen met beroemde artiesten een optreden gaan uitvoeren. Sinds 2016 is Maurice presentator van het reisprogramma 3opReis. Maurice is ook op de radio te horen, zoals bij NTR en Serious Request.

Documentaire over de SLM-vliegramp: Wrakstukken

In 2014 brengt Maurice Lede zijn eerste documentaire uit. Deze documentaire, genaamd Wrakstukken, werd uitgezonden op NPO2. De documentaire gaat over de SLM-vliegramp op 7 juni 1989. Maurice verloor zijn neef, profvoetballer Andy Scharmin, en twee tantes bij deze ramp. In zijn documentaire bezoekt Maurice de rampplek. Hij gaat in gesprek met zijn familie en praat over hoe ze omgaan met het grote verlies. Ook tijdens de aanslagen in Parijs van november 2016 was Maurice met vrienden in de buurt. Hij bleef in de buurt op de dagen erna reportages te maken over het verschrikkelijke incident.

Passie voor avontuur

Maurice ontdekte zijn liefde voor reizen tijdens zijn eerst solo-reis naar Thailand. Gelukkig kan hij deze passie kwijt in 3opReis. Het liefst gaat hij op avontuur in onontdekte delen van een land. Verder is Maurice is een sportieve man en is hij vaak te vinden in de sportschool in zijn woonplaats Amsterdam.  

Het privéleven van Maurice Lede

Er is niet veel bekend over het privéleven van Maurice Lede. Op zijn Instagram zijn vooral foto’s te vinden van zijn reizen en zijn werk als presentator. In 2018 gaf Maurice Lede in een interview met JFK aan geen vriendin te hebben: ,,Ik heb geen vriendin, maar er blijft soms wel eens iemand slapen. Als dat gebeurt, dan vind ik het lekker om ’s ochtends in bed nog even te knuffelen. Maar ik vind het ook prima om het bed voor mezelf en mijn laptop te hebben, haha.” Of hij tegenwoordig nog steeds geen relatie heeft, is niet bekend. Lede woont in Amsterdam.

Hij stelt ook dat zijn werk, waarvoor hij veel reist, invloed heeft op zijn liefdesleven: ,,Ik merk het ook bij mijn collega’s met wie ik reis: het gaat ten koste van relaties, zowel met vrienden als met vriendinnetjes. Ik heb weleens meegemaakt dat ik in de zomer twee weken vrij was en iemand ontmoette met wie het onwijs leuk was. En dan ging ik weer voor langere tijd weg en was mijn gevoel bij terugkomst ineens heel anders. Dat is natuurlijk vervelend”, vertelde hij VIVA.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers