woensdag, juli 24, 2024

Abbey Hoes: haar acteercarrière, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Abbey Hoes is een Nederlandse actrice. Ze werd geboren in Rotterdam in 1994. Abbey had al jong een liefde voor theater en musical. Zo begon ze op een jonge leeftijd met zang-, dans- en dramalessen bij het Jeugdtheater Hofplein.

Van jongs af aan een liefde voor acteren

Haar eerste echt rol kreeg Abbey op haar 12e in een tv-reclamespotje voor Roosvicee. Hierna begon het balletje te rollen en kreeg ze steeds meer rollen in Nederlandse series en film. Zo speelde ze in SpangaS en 2012: Het jaar Nul. Ook in de films Maite, De Ontsnapping en Koning van Katoren speelde Abbey de hoofdrol. In 2012 begon Abbey met de acteeropleiding aan de Amsterdamse Toneelschool. In 2017 speelde Abbey de hoofdrol in de musical Petticoat.

Gouden Kalf

Voor de film Maite was hier kreeg Abbey een Gouden Kalf. Verder won Abbey ook een Gouden Kalf voor haar rol in de film Nena. Ook werd Nena geselecteerd voor het Mill Valley Film Festival in Californië.

Zangcarrière

In 2020 bracht Hoes haar eerste single uit genaamd While I’m here. De single is een voorloper op een heel album. Dat Abbey kon zingen was bekend door haar hoofdrol in de musical Petticoat. Op haar Instagram kondigde ze haar nieuwe album aan.

Het privéleven van Abbey Hoes

Abbey Hoes had vanaf 2016 een relatie gaat met acteur Tobias Kersloot. Samen speelde ze een koppel in de serie Nieuwe buren. Sinds 2020 is ze weer vrijgezel. Over hun relatie stelde ze in 2017 in het Parool: ,,We kennen elkaar al sinds de serie Vrijland, waar we allebei in speelden. We schelen twee jaar dus ik was toen een ontzettende puber en hij nog een lief klein jongetje met een hoog stemmetje. Ik kan veel nadenken en hij is zo’n positieve straal en vrijgevochten persoon. ­Totaal walgelijk wat ik nu zeg, hè? Er zijn ook stomme dingen hoor.”

Ze stelt ook te streven naar een duurzame relatie: ,,Ik verbaas me erover hoe mensen wegwerpartikelen lijken te worden wat betreft relaties en liefde. Ik weet dat mijn opa en oma als goede Rotterdammers elke dag op elkaar zitten te ­zeiken, maar mijn opa keek laatst naar mijn oma en zei: ‘Ze is nog steeds mijn ware liefde.’ Ik vraag me af of van mijn generatie er veel mensen straks kunnen zeggen ‘wij zijn zestig jaar getrouwd’.”

Sinds de breuk staat haar liefdesleven even op een laag pitje, vertelde ze Grazia: ,,”Relaties zijn nu even een ver-van-mijn-bed-show. Ik ben aan het onderzoeken wie ik wil zijn en hoe ik in het leven wil staan. Dat maakt me op dit moment heel happy. Eigenlijk ben ik nu heel erg verliefd op mezelf. Ik hoop niet dat het eng en arrogant klinkt. Maar het is wel even oké zo, zonder liefde.”

In 2020 verloor Abbey Hoes haar geliefde konijn ‘Beest’, met wie ze een warme band had.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers