donderdag, juni 13, 2024

Iris Kroes: The Voice-winnares, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Iris Kroes is een Nederlandse zangeres en harpiste. Ze werd geboren in Drachten in 1992. Ze kreeg grote naamsbekendheid toen ze de winnaar werd van The Voice of Holland in 2012.

Grote liefde voor muziek

Iris heeft haar hele leven al een grote liefde voor muziek. Voor haar deelname aan The Voice of Holland was ze al 10 jaar harpiste en zong ze in een popgroep. Ze vormde daarnaast een muzikaal duo met Pieter Veenstra. Hij begeleidde haar op de gitaar. Ook zong Iris als solist met orkesten, waaronder het Noordpool orkest. Iris studeerde HBO communicatie in Groningen, ze maakte de studie niet af door haar deelname aan The Voice of Holland.

Winnaar The Voice of Holland

Iris zong het nummer Someone like you van Adele tijdens de ‘blind audition’ van The Voice of Holland. Alle juryleden draaiden hun stoel om. Uiteindelijk koos Iris Marco Borsato als coach. Ze versloeg haar teamgenoot Sharon Doorson in de halve finale. Uiteindelijk won ze de talentenshow. Haar debuut single I can’t make you love me deed het erg goed in de Nederlandse hitlijsten en kwam terecht op nummer 3 in de Single Top 100.

Debuutalbum en optreden Ziggo Dome

Iris bracht haar debuutalbum FIRST uit. Ook ging ze in 2012 mee op tournee met coach Marco Borsato. Zo trad tweemaal op in het Ziggo Dome. Een jaar later bracht Iris haar Friestalige nummer Thús uit. Rondom dit nummer maakte ze een volledig theaterprogramma waarmee ze door Nederland ging toeren. Ze werd begeleid met haar eigen harp en een strijkersensemble van het Noordpool orkest. In 2020 bracht Iris samen met zangeres Heleen Roosdorp de Nederlandse 8D-track Brighter Day uit. Ook dit nummer deed het erg goed en gooide hoge ogen bij de Nederlandse pers.

Het privéleven van Iris Kroes

Iris Kroes is familie van Doutzen Kroes volgens de Drachtster Courant. ,,De link tussen Doutzen en Iris Kroes ligt bij Jan Warners Kroes en Trijntje Bruin(s) die op 10 maart 1793 trouwden in Oldemarkt. De beide zonen Jacob en Warner van dit echtpaar trokken als verveners naar Friesland.”

Over haar verdere privéleven is weinig bekend. Zo is niet duidelijk of Iris Kroes een relatie of vriend heeft. Na haar The Voice-winst kreeg ze wel veel liefdesbrieven: ,,‘Ik heb geen vriendje”, stelde ze destijds. ,,Ik krijg
liefdesbrieven van jongetjes van 14, via Hyves enzo.”  Ook slaagde ze er destijds in om 11 kilo af te vallen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers