woensdag, juli 24, 2024

Dzifa Kusenuh: 3 op Reis-presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Dzifa Kusenuh is een Nederlandse-Ghanese actrice, zangeres en presentatrice. Ze werd geboren in Utrecht in 1995. Ze werd vooral bekend in Nederland door haar deelname in het jeugdprogramma Checkpoint en presentatie van 3opReis. Ze is daarna in diverse films en series te zien en presenteert verschillende programma’s.

Acteerdebuut op 14-jarige leeftijd

Op 14-jarige leeftijd maakt Dzifa haar acteerdebuut in de serie Villa Neuzenroode. Ook speelt ze een rol in de serie op EO, genaamd Verborgen Verhalen.

Testteamlid in Checkpoint

In 2011 start Dzifa haar rol als testteamlid in het programma Checkpoint. Ze krijgt landelijke bekendheid, omdat ze maar liefst 6 jaar in dit programma te zien is. Het programma geeft ook diverse theatervoorstellingen door het land heen waar Dzifa ook te zien was.

Meerdere acteerrollen in films en series

Tijdens haar tijd in Checkpoint, blijft Dzifa ook acteren. Zo speelt zo onder andere een rol in de korte films Perception en Van Mars en Venus. Ook is ze te zien in de videoclip Motion van Jonna Fraser. Na haar tijd bij Checkpoint zet ze haar passie voor acteren dan ook voort. Zo speelt ze rollen in films en series, zoals Gelukszoekers, De slet van 6vwo en Spangas op Zomervakantie.

Tv debuut als presentatrice 3 op Reis

Dzifa start haar carrière als presentatrice eerst online op internetplatforms als LifeHunters en #First. In 2018 maakt ze haar tv debuut als presentatrice en gaat ze aan de slag bij ZappLive. In datzelfde jaar maakt ze de overstap naar de BNN-webserie, genaamd Drugslab. In Drugslab probeert Dzifa diverse drugs uit met haar collega’s en geven ze waardevolle informatie over drugs voor de kijker.  Deze webserie kwam voort uit het BNN tv-programma Spuiten en Slikken. Ook presenteert ze de webserie BoldBattle samen met Rijk Hofman. In 2020 wordt bekend dat Dzifa het reisprogramma 3opReis gaat presenteren alsmede Na het Nieuws.

Zangtalent

Naast acteren en presenteren heeft Dzifa ook nog een passie voor zingen. In 2017 brengt ze haar debuutsingle uit. In 2019 brengt ze een volgende track uit, genaamd Mind Your Mind, een single dat ze heeft geschreven tijdens een aflevering van Drugslab waar ze onder invloed van Ritalin is.

Het privéleven van Dzifa Kusenuh

Er is vrij weinig bekend over het privéleven van Dzifa Kusenuh. Ze geeft wel interviews, maar die gaan meestal over haar verleden en haar programma’s. Toen ze bij Zapplive startte, gaf ze in een interview wel aan geen relatie te hebben. Dzifa woont in Amsterdam e zegt verslaafd te zijn aan zure matten.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers