zaterdag, mei 18, 2024

Elise Schaap: haar acteersucces, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Elise is een Nederlandse actrice en zangeres. Haar grote doorbraak was haar rol als Rachel Hazes in de musical Zij gelooft in Mij. Ook kennen veel mensen haar van haar imitaties van bekende Nederlanders in de Tv-kantine en haar rol in Undercover. Elise werd geboren in 1982 in Rotterdam. Ze heeft een relatie met acteur Wouter de Jong. In 2015 kregen ze samen hun eerste dochtertje.

Eerste hoofdrol in film

Elise Schaap ging na de middelbare school communicatiewetenschappen studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens studeerde ze de Toneelschool en Kleinkunstacademie Amsterdam. Ze begon haar acteercarrière met een rol in de jeugdserie Hotnews.nl. Haar eerste film hoofdrol was in de film Bride Flight.

Vele awards en nominaties

Elise brak internationaal door toen ze een Gouden Nimf voor beste actrice kreeg op het Televisiefestival van Monte Carlo voor haar rol in de Italiaanse serie Trio Lescano. Ook kreeg ze een Gouden Kalf nominatie voor haar rol in Afscheid van de Maan. Ze ontvang ook een musical award voor haar rol in de musical De terugkeer van Hans en Grietje. Elise was ook meer op het toneel te bewonderen. Ze speelde onder andere Rachel Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij. Elise werd maar liefst twee jaar op rij uitgeroepen tot beste actrice van het jaar op het Televizier-Ring Gala.

TV kantine en Undercover

Op tv was Elise te zien is programma’s als Het Klokhuis, Welkom bij de Romeinen, Familie Kruys (Ruxandra) en Hart tegen Hard. Op Netflix is ze te zien in de show Undercover. Verder is Elise bekend van De TV Kantine, waarin ze allerlei BN’ers imiteert, zoals Chantal Janzen, Famke Louise en Nikkie Plessen.

Het privéleven van Elise Schaap

Elise Schaap en Wouter de Jong leerden elkaar pas echt goed kennen op de toneelschool. Daarvoor had ze hem al wel eens gezien vanwege zijn rol in GTST. ,,Alleen stond ik nog met één been in een knipperlichtrelatie”, blikte Elise terug in Nouveau. ,,Die zaterdag ging ik uit met een vriendin. Ik vertelde haar over Wouter, waarop zij zei: “Bel hem gewoon!” Dat had effect. We zijn samen tot sluitingstijd in café Weber blijven hangen en hebben in de kelder enorm zitten tongen. Ik heb Wouter toen wel verteld over die andere jongen en gezegd dat ik nog wat uit te zoeken had. Daar reageerde hij groots op: vol begrip en totaal niet dwingend. Waardoor ik alleen maar dacht: ja, ik wil bij jou zijn.”

Toch was er ook even een moment waarop de relatie een tijdje uit was. ,,We hadden wel al gefantaseerd over samenwonen, maar ik wist niet dat Wouter dat zo serieus had genomen. (..) Kortom: ik was er niet klaar voor en reageerde ook tamelijk lauw. Maar toen ik Wouter ineen zag krimpen, vond ik dat zo zielig dat ik zei: “Nee, ja, sorry, gaan we doen! Niet veel later zaten we samen op dertig vierkante meter, voortdurend in elkaars aura. Toen ging het mis. Ik werd verliefd op een ander, ging daarin op en verzweeg dat. Wouter: ,,En ik kwam erachter. Eerst was ik natuurlijk pislink, maar ik kon al snel afstand nemen, waardoor het geen drama werd.” Elise Schaap en Wouter de Jong wonen samen in Amsterdam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers