donderdag, mei 23, 2024

Roos Moggré: EenVandaag presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Roos Moggré is een Nederlandse presentatrice, journaliste en nieuwslezeres. Ze werd geboren in Strijen in 1981. Ze gaat journalistiek studeren aan de Hogeschool in Utrecht met als specialisatie internationale betrekkingen. Ze verblijft voor haar studie enkele maanden in de Verenigde Staten.

Radio M Utrecht

Na haar studie begint Roos met werken als verslaggeefster bij Radio M Utrecht. Daarna gaat ze aan de slag bij RTV Utrecht als verslaggeefster en presentatrice. Ze presenteerde hier onder andere de programma’s U Vandaag en Vitamine U. Daarnaast werkt ze mee aan programma’s als Stand.nl en NOVA.

NOS Jeugdjournaal

In 2008 stapt Roos over naar de NOS. Hier wordt ze een van de nieuwe vaste presentatoren van het NOS Jeugdjournaal. Ze presenteerde bij de NOS ook de uitzending rondom het evenement ‘Dance4Life’. In 2010 maakt ze haar debuut als presentatrice bij het NOS Journaal.

Presentatrice EenVandaag

In 2014 maakt Roos Moggré de overstap naar omroep WNL. Ze wordt hier presentatrice van het programma Vandaag de dag. Sinds 2018 presenteert ze het programma EenVandaag, zowel op televisie en radio. In 2020 wordt ook bekend dat Roos samen met Andrew Makkinga de persconferentie gaat presenteren rondom het Eurovisie Songfestival in 2020.

Het privéleven van Roos Moggré

In 2018 trouwt Roos Moggré met haar man Donatello Piras in Italië. Donatello Piras is een dagvoorzitter, presentator en debatleider. Roos kreeg in 2016 haar eerste dochter. In 2020 maakte het jonge gezin bekend op Instagram dat Roos zwanger is van een zoontje. Hun relatie dateert van medio 2012/2013.

Over hun eerste ontmoeting en het ontstaan hun relatie vertelde Donatello in Margriet: ,,In de zomer van 2012 moest ik een fietsvakantie met vrienden in Frankrijk afbreken, omdat ik in Nederland een training moest geven. De toenmalige presentatrices van het Jeugdjournaal dienden te worden voorbereid op het verkiezingsdebat. Doordat ik daarvoor een deel van mijn vakantie moest opofferen, had ik daar weinig zin in. Dat veranderde op slag toen Roos zich aan me voorstelde. Meteen dacht ik: wat een sprankelende vrouw, dit kan een leuke training worden! Als coach heb ik vaker een klik met mensen, maar dit was van een andere orde. Zeker toen ik verschillende politici speelde en zij me onderbrak en vragen stelde, moest ik verbloemen hoezeer ik van haar onder de indruk was. Dat lukte maar ten dele, want na afloop van de training zei een collega tegen me: ‘Joh, wat was er met jou? Je had zo’n rood hoofd, je leek wel een vrouw in de overgang met opvliegers.’ Toen ik vervolgens vanuit mijn kantoor naar buiten keek, zag ik Roos wegrijden in een stationwagen. Teleurgesteld veronderstelde ik dat ze vast een man en kinderen had. Niet wetende dat zij evenals ik net weer vrijgezel was.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers