woensdag, juli 24, 2024

Alles over Anita Sara Nederlof: haar achtergrond, haar privéleven en haar hobby’s

Lees ook

Anita Sara Nederlof is een Nederlandse zangeres, presentatrice en actrice. Ze werd geboren in Hamelen in 1990. Anita volgde een opleiding aan de toneelschool in Zoetermeer. Hierna ging ze de studie journalistiek volgen.

Musical- en tv-debuut

Toen Anita 11 jaar was deed ze mee aan het programma Kinderen voor Kinderen. Ze was ook een van de solozangeressen van het koor. In 2007 maakte Anita haar musicaldebuut. In datzelfde jaar maakte ze ook haar tv-debuut in de soap Onderweg naar Morgen. Verder acteerde ze ook in de jeugdserie Amika van Studio 100 en de serie XMIX.

Presentatrice

Vanaf 2014 ging Anita aan de slag als presentatrice en verslaggeefster bij RTV Utrecht. Ze maakte de documentaire Mannen van Doorn. Hierbij ging ze mee met mariniers op trainingsmissie in Schotland. Ook presenteerde diverse uitzendingen van UVandaag en UNieuws. Sinds 2020 presenteert Nederlof samen met collega Antoin Peeters de avonduitzending van RTL Nieuws. Ze werd binnengehaald als de opvolger van Merel Westrik, die naar Net 5 ging. Haar bekendheid is rijzende: ,,Ik word nu weleens herkend in de stad, maar het komt niet heel vaak voor.”

Prijzen voor haar presentatietalent

Haar carrière als presentatrice ging niet ongemerkt. Ze werd in 2016 genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs. Dit is een prijs voor journalistiek presentatietalent onder de 30 jaar. Ook won ze in 2019 de Jong Talent prijs bij de NL Awards.

In haar vrije tijd ziet ze graag meer van de wereld: ,,Ik reis heel graag. Vanaf mijn zeventiende ga ik al backpackend de wereld over. Ik vind het ook leuk om tijdens mijn reizen filmpjes te maken. Verder ben ik creatief: ik teken bijvoorbeeld veel. En wat ik nog aan mijn musicalverleden heb overgehouden, is dat ik af en toe nog zing. Al staat dat wel op een laag pitje.”

Anita Sara Nederlof heeft een relatie met oud-collega Dennis van Ommeren

Anita Sara Nederlof heeft een relatie met Dennis van Ommeren. Hij was in het verleden ook een journalist voor onder meer Omroep Gelderland, NOS Studio Sport en RTV Utrecht. Vermoedelijk hebben de twee elkaar bij de regionale omroep dan ook ontmoet. Tegenwoordig werkt hij als persvoorlichter van de rechtbank Midden-Nederland. De twee zijn enorme fans van Feyenoord en kijken dan ook graag samen naar de wedstrijden. Ze verhuisden in 2020 van hun huis in Utrecht naar Bennekom, waar Van Ommeren vandaan komt.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers