zondag, april 21, 2024

Alles over Diederik Jekel: zijn kennis, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Diederik Jekel is een Nederlandse presentator, journalist en schrijver. Hij werd geboren in Bilthoven in 1984. Na de middelbare school ging Diederik vastestoffysica studeren aan de Universiteit van Twente. Diederik Jekel heeft een relatie met Lettie Steur.

Begonnen bij DWDD

Vanaf 2010 is hij vaste gast bij wetenschappelijke onderwerpen in De Wereld Draait Door. Een jaar later sprak hij bij TEDxAmsterdam. Ook werd Diederik redacteur van de VPRO-programma’s Nationale Wetenschappen, Noorderlicht en Labyrint.

Presentator en stemacteur

Diederik presenteerde meerdere programma’s in zijn loopbaan als presentator. Zo presenteerde hij De Wereld Leert Door, de Nationale Wetenschapsquiz Junior, Zapplive en Willem Wever. Ook Diederik sprak de stem in van Brilsmurf in de film Smurfs: The lost village.

Een van de meest intelligente BN’ers

Diederik liet meerdere keren zien dat hij een van de meest intelligente BN’ers is. Zo werd hij derde in de finale van De Slimste Mens en won hij De Nationale IQ Test. In het programma Wie is de Mol? viel hij net voor de finale af. Vanaf 2019 is Diederik soms te zien als co-host in RTL Boulevard, waar hij ook geregeld als deskundige verschijnt. Met name tijdens de coronacrisis werd Jekel vaak gevraagd om zijn mening.

Gouden Pen

Diederik is ook een schrijver. Zo schreef hij enkele boeken en schreef hij columns voor Nrc.next en Kijk. Ook schreef hij scenario’s voor speelfilms Homies en Bella Donna’s. Voor deze scenario’s ontving Diederik een Gouden Pen.

Diederik Jekel heeft momenteel geen vriendin

Nadat de 5 jaar lange relatie met actrice Coosje Smid, dochter van Ernst Daniël Smid, op de klippen liep, kreeg Diederik Jekel een relatie met een nieuwe vriendin, genaamd Lettie Steur. Hun liefde duurde twee jaar. ,,We waren uit elkaar gegroeid, dat kan gebeuren. Niks naars gebeurd verder, anders dan dat het gewoon is uitgegaan.

Coosje Smid stelde over de relatiebreuk: ,,Na vijf jaar gaat het soms over. We hebben nog steeds contact. We zijn en blijven hele goede vrienden.”

Jekel besloot op een datingsite te gaan om een nieuwe liefde te vinden. Hij meldde zich aan op Inner Circle. Zijn zoekprofiel? ,,Een lief meisje met een goed karakter, dan ben ik gelukkig’, besluit de presentator. ‘Ze hoeft niet bekend te zijn, ik vind ieders werk interessant. Dat soort dingen maakt mij echt niet uit, als het maar een leuke persoon is”, vertelde hij aan Weekend. Momenteel gaat hij als vrijgezel door het leven.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers