woensdag, juli 24, 2024

Alles over Annemarie van Gaal: haar ondernemerschap, haar privéleven en haar televisiecarrière

Lees ook

Annemarie van Gaal is een Nederlandse ondernemer, investeerder, televisiepersoonlijkheid en auteur. Van Gaal is in Nederland vooral bekend vanwege haar optredens op de Nederlandse televisie. Ze presenteert het programma Een Dubbeltje Op Zijn Kant, samen met John Williams. Ook is ze bekend vanwege haar kennis over financiële zaken en haar inzet voor bewustwording in financiële zaken. Meer weten over Annemarie van Gaal? Hier lees je alles!

Van Gaal wordt op 9 oktober 1962 geboren in Heerlen. Na haar eindexamen gaat ze in Amsterdam wonen. Hier begint ze haar carrière als ondernemer.

Carrière in Rusland en Amsterdam

Van Gaal begon haar carrière als ondernemer in Rusland in de jaren 90. In Moskou zette zij, samen met Derk Sauer, de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland op: Independent Media. Hier werden onder andere de Russische versies van Marie Claire en  Cosmopolitan gelanceerd. In 5 jaar tijd had Independent Media 700 medewerkers in dienst. Het bedrijf werd in 2000 verkocht; daarna vertrok Annemarie van Gaal weer naar Nederland.

In Amsterdam werd ze directeur van de Telegraaf Tijdschriften Groep en begon ze zelf meerdere bedrijven. Ze startte een onroerendgoed-bedrijf, een boetiek in de P.C. Hooftstraat en AM Media waar opnieuw tijdschriften werden uitgegeven, zoals AM Magazine. Annemarie van Gaal is in Nederland vooral bekend van haar optredens in televisieprogramma’s als Dragon’s Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV) en Een Dubbeltje Op Zijn Kant (RTL4). Ook schrijft ze wekelijks een column voor De Telegraaf. Annemarie heeft diverse boeken geschreven over financiële zaken, waaronder Succes (2009), Ambitie (2010), Financiële Workout (2013) en Gevonden Geld (2020). Ambitie werd uitgeroepen tot Ondernemersboek van het Jaar.

Het privéleven van Annemarie van Gaal

Over het privéleven van Annemarie van Gaal is bekend dat zij getrouwd is met jurist en econoom Rhandy Macnack. Dit is haar derde huwelijk. Uit haar eerste huwelijk krijgt ze een zoon, Christopher (35). Uit haar tweede huwelijk krijgt ze zoon Luca (24). Haar tweede man overlijdt in 2008 en in 2011 leert zij Rhandy Macnack kennen. Ook Macnack heeft al kinderen: drie zoons. Samen wonen zij in een woning aan het Amsterdamse Vondelpark. Ook had Van Gaal een aantal jaar een zomerhuis in Spanje.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers