zondag, juni 23, 2024

Alles over Pieter Zwart: zijn succesverhaal met Coolblue, zijn vermogen en zijn privéleven

Lees ook

Pieter Zwart (43) is een Nederlandse ondernemer. Hij werd in 1977 geboren in Zaandam. In Nederland is Zwart waarschijnlijk het meest bekend vanwege zijn positie als CEO van Coolblue. Hij wordt gezien als boegbeeld voor de Nederlandse retailsector en is ook één van de meest succesvolle CEO’s van Nederland. Hier lees je meer over Pieter Zwart, zijn aandeel in de oprichting van Coolblue en meer.

De oprichting en het succes van Coolblue

Zwart heeft zijn bekendheid dus vooral te danken aan de oprichting van zijn eigen bedrijf Coolblue in 1999. Het bedrijf begint op een zolderkamer in Rotterdam: de onderneming verkoopt dan alleen nog maar mp3-spelers. Pieter Zwart begint met mp3man.nl, samen met zijn studievrienden Paul de Jong en Bart Kuipers. Daarna verandert de naam in mp3shop.nl. Vandaag de dag is Coolblue de tweede webwinkel van Nederland met een omzet van 1,5 miljard euro in 2019. Ook heeft Coolblue winkels in België en is er sprake van een uitbreiding naar Duitsland. Pieter Zwart heeft zijn studievrienden uitgekocht en is zelf ook multimiljonair.

In 2005 staat Coolblue in de Technology Fast 50, een ranglijst van de bedrijven die het snelst groeien. Hier eindigt Coolblue op de derde plaats, met een omzetstijging van 4,7 procent in 5 jaar tijd. Alle losse webwinkels worden in 2018 samengevoegd onder de naam Coolblue. Deze beslissing werd al genomen in 2016, maar het duurt nog even voordat deze stap echt plaatsvindt. De commerciële consequenties zijn zeer groot.

Het privéleven van Pieter Zwart

Het vermogen van Zwart wordt geschat op 475 miljoen euro. Zwart zegt niet veel over zijn vermogen. Wel laat hij los dat zijn levensdoel om multimiljonair te worden al behaald is. Zwart is getrouwd en woont met zijn vrouw en kinderen in een luxe penthouse in Rotterdam. Van Zwart is bekend dat hij houdt van structuur en regelmaat. Ook houdt Zwart van koken, zingt hij graag liedjes achter de piano en kijkt hij graag naar Netflix. Details over zijn privéleven houdt hij voor zichzelf. Naar eigen zeggen vindt Zwart het ,,onnodig om uit te weiden over mijn vrouw en kinderen. Zij hebben niet gekozen voor mijn beroep of de belangstelling voor het bedrijf.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers