donderdag, mei 23, 2024

Alles over Shawn Harris: haar fruitimperium, Dragons Den en haar liefde

Lees ook

Shawn Harris (55) is een Amerikaanse ondernemer die in Nederland vooral bekend is vanwege haar deelname aan het programma Dragons Den op NPO1. Ook kun je Harris kennen als de avocado-koningin: ze was de eerste in Europa die avocado’s en mango’s eetrijp ging verkopen. Wil je weten hoe Shawn Harris zo succesvol is geworden? Dat lees je hier.

Onverwacht succes met fruitbedrijf

Tijdens haar studie was Harris werkzaam in een bar, daar leerde ze een Nederlandse piloot kennen. Harris werd verliefd en ze verhuisde met hem naar Leeuwarden. Op dat moment had ze nauwelijks financiële middelen. Ze beheerste de taal slecht en kende er vrijwel niemand: dat veranderde toen zij via familie in contact kwam met een Amerikaans bedrijf dat fruit exporteerde naar Europa. Hier zag Harris grote kansen in. Hoewel ze nooit de droom had om ondernemer te worden, rolde ze er vrij spontaan in. Haar bedrijf Nature’s Pride groeide uit tot een internationaal bedrijf met een jaarlijkse omzet van 400 miljoen euro. Inmiddels is Harris een multimiljonair.

Shawn Harris heeft haar bedrijf Nature’s Pride in 2016 verkocht, maar is nog steeds de eigenaar van de investeringsmaatschappij Orange Wings. Ook helpt ze jonge ondernemers met investeringen in hun eigen bedrijf. Verder werd ze in Nederland vooral bekend vanwege Dragons Den, het programma waarin ondernemers hun bedrijf aan succesvolle zakenmensen gaan pitchen, in de hoop een investering te krijgen. Andere Dragons waren Michel Perridon, Won Yip, Nikkie Plessen en Pieter Schoen

Het privéleven van Shawn Harris

Er is weinig bekend over het privéleven van Shawn Harris. Het is bekend dat ze naar Nederland is gekomen voor de liefde, maar uiteindelijk hield de relatie met de piloot geen stand. Inmiddels is ze samen met Ivo, een Italiaanse Nederlander. Het is niet bekend of Harris kinderen heeft. Wel zijn er cijfers over haar vermogen: dit wordt geschat op 63 miljoen euro. Ook heeft Shawn Harris overwogen een Nederlands paspoort aan te vragen, maar dit heeft ze niet gedaan.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers