zondag, juni 23, 2024

Alles over Michel Perridon: zijn Trust-succes, Dragons Den en zijn Bugatti-passie

Lees ook

Michel Perridon (58) is een Nederlandse ondernemer en de oprichter van Trust. Hij wordt op 11 december 1962 geboren in Rotterdam. Bij het Nederlandse publiek is Perridon vooral bekend vanwege zijn optreden in Dragons Den, een tv-programma waarin ondernemers hun bedrijf aan succesvolle zakenmensen pitchen om een investering te krijgen. Lees hier meer over de carrière van Michel Perridon, maar ook over zijn privéleven.

Bekend van Trust en Dragons Den

Perridon richt in 1983 zijn eigen bedrijf Trust op. Het bedrijf is gespecialiseerd in computer-accessoires en groeit als snel uit tot de grootste speler in zijn branche; niet alleen in Nederland, maar ook in een groot deel van de Westerse wereld. In 2018 maakt het bedrijf een winst van 10 miljoen euro. Trust levert onder andere bekende gadgets als muizen, toetsenborden, VR-headsets, powerbanks en oplaadkabels. Ook is Trust het bedrijf dat de producten maakt voor het automatiseren van een woning.  Inmiddels heeft Perridon zijn bedrijf verkocht aan investeringsmaatschappij Egeria, dat 100% van de aandelen krijgt.

Michel Perridon kreeg meer bekendheid in Nederland door zijn deelname aan het programma Dragons Den op NPO1, waar hij één van de Dragons is, samen met Won Yip, Nikkie Plessen, Shawn Harris en Pieter Schoen. Ook houdt Perridon zich bezig met vastgoed: hij bezit ongeveer 190 woningen in Rotterdam en is daarmee één van de grootste particuliere pandjesbazen in de havenstad.

Het privéleven van Michel Perridon

Er zijn een aantal zaken bekend over het privéleven van Michel Perridon. Hij heeft twee kinderen uit zijn eerste huwelijk: Don (30) en Lizzy Perridon (24).  Beide kinderen hebben het ondernemersbloed van hun vader: zoon Don is, net als Michel, een succesvol ondernemer en dochter Lizzy maakt grote stappen in de modewereld en als influencer op social media. Michel Perridon is in juni 2020 voor de tweede keer in het huwelijksbootje gestapt. Hij trouwde met zijn jeugdliefde Marlous die ook drie kinderen heeft uit een eerder huwelijk. Verder wordt het vermogen van Perridon geschat op zo’n 375 miljoen euro. Tot de hobby’s van Perridon hoort onder andere het klussen aan zijn woning Villa Welgelegen, die hij helemaal wil opknappen. Daarnaast is Perridon ook groot fan van auto’s: Bugatti behoren tot zijn favorieten. Michel Perridon is ook een groot fan van kunst: hij speurt veilingen af voor werken van Carlo en Rembrandt Bugatti.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers