woensdag, juli 24, 2024

Alles over Pieter Schoen: bekend van de Nederlandse Energie Maatschappij en Dragons Den

Lees ook

Pieter Schoen (45) is een Nederlandse ondernemer en de oprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij. Hij is in Nederland ook bekend vanwege zijn deelname aan het programma Dragons Den op NPO1, een programma waarin ondernemers hun bedrijf pitchen aan succesvolle zakenmensen om zo een investering te krijgen. Lees hier alles over de carrière en het leven van Pieter Schoen.

Van handelaar naar succesvolle ondernemer

Het ondernemen zit bij Schoen in het bloed: hij komt uit een familie van ondernemers. Hij handelde vroeger al in tal van producten en daarnaast startte hij zijn eerste bedrijf al tijdens zijn studie. Hij richt samen met Harald Swinkels een uitgeverij en twee IT-bedrijven op, maar start in 2005 de Nederlandse Energie Maatschappij. Met dit bedrijf wil Swinkels de Nederlandse energiemarkt openbreken. In 2009 start het bedrijf met een grote campagne: dit zorgt voor een grote verschuiving op de markt. Een recordaantal consumenten stapt over. Het bedrijf blijft groeien en bereikt in 2012 de grens van 700.000 aansluitingen.

Omdat de Nederlandse Energie Maatschappij veel spraakmakende campagnes voert, staat het bedrijf bekend als baanbrekend en innovatief. In 2018 verkochten Schoen en Swinkels de Nederlandse Energie Maatschappij voor naar verluidt 200 miljoen euro. Pieter Schoen is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren investeerder met een belang in tientallen bedrijven, waaronder brillenconcern Charlie Temple. Schoen is volledig selfmade: hij werd als kind al gestimuleerd om zelf zijn geld te verdienen. Inmiddels is hij dus te zien in het programma Dragons Den, waarin hij één van de investeerders is die de verhalen van veelbelovende ondernemers aanhoort. Andere Dragons zijn onder meer Michel Perridon, Won Yip, Nikkie Plessen en Shawn Harris.

Het privéleven van Pieter Schoen

Schoen houdt zijn privéleven zo veel mogelijk buiten de publiciteit. Wel is bekend dat hij woont in een kapitale villa van zo’n tien miljoen aan de Bergse Achterplas in Hillegersberg in het noorden van Rotterdam. Schoen spreekt niet vaak over zijn privéleven en daar is dan ook niet veel over bekend. Wel is hij getrouwd met Claris Schoen-Kuik en hebben zij kinderen, waar hij in de uitzendingen van Dragons Den enkele malen aan refereerde. Het vermogen van Schoen wordt geschat op 160 miljoen euro: met de verkoop van de Nederlandse Energie Maatschappij in 2018 werd Pieter Schoen in één klap multimiljonair.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers