woensdag, juli 24, 2024

Alles over Gwen van Poorten: haar YouTube-succes, haar privéleven en haar modellencarrière

Lees ook

Gwen van Poorten (30) is een Nederlands presentatrice. Ze werd op 17 november 1989 geboren in Veghel. Bij het Nederlandse publiek is Van Poorten vooral bekend als presentatrice van BNNVARA. Wil je meer weten over de carrière en het privéleven van Gwen van Poorten? Dat lees je hier in haar wiki.

Modellencarrière en Spuiten en Slikken

Van Poorten verhuist vanuit Uden naar Den Haag wanneer ze 18 jaar is. Hier gaat de modellenwerk doen, maar doet ze ook opdrachten voor Bavaria en Axe. Door het verzorgen van producties en presentaties van aftermovies voor verschillende festivals, begint haar carrière als presentatrice. Dit doet ze in het begin vooral voor Xite. Voor Xite gaat ze in 2012 ook aan de slag als vj. In 2014 maakt ze de overstap naar BNN: hier presenteert ze het programma De Social Club. Ditzelfde jaar gaat ze aan de slag als verslaggever voor Spuiten en Slikken. Dit betekent haar doorbraak bij het grote publiek.

Sinds haar bekendheid groter is geworden is Van Poorten ook vaker te zien in tv-programma’s. Zo deed ze in 2014 mee aan het spelprogramma Fort Boyard en was ze verslaggever voor Zomer met Art. Ze presenteerde onder andere het programma Roadtrippers en daarnaast was ze de presentatrice van het programma Trucker Zoekt Vlam, een online serie op de website van het Algemeen Dagblad. In 2018 stopt Gwen als presentatrice bij BNNVARA en doet ze tal van losse tv-klussen. Ook heeft ze sinds 2020 haar eigen podcast: #METZNALLEN. Op deze podcast praat Van Poorten met bekende en niet bekende Nederlanders over allerlei levensvragen. Op haar YouTube-kanaal maakt Gwen van Poorten ook video’s over andere zaken die haar bezighouden, maar ook vlogs.

Het privéleven van Gwen van Poorten

Gwen van Poorten heeft sinds 2015 een relatie, maar de naam van haar vriend houdt ze in interviews geheim. Ze vertelt wel dat hij ‘een hele nuchtere gast is’. Haar moeder doet minder geheimzinnig over de identiteit van Gwen’s partner. In een interview met het Brabantse Kliknieuws onthult ze dat hij Toby heet.

Gwen over haar vriend Toby: ,,Ik ben verliefd. Maar ik weet nog niet zo goed hoe ik dat moet communiceren naar de buitenwereld. Want ineens vinden mensen mijn liefdesleven interessant, en dat is nieuw voor mij.” Van Gwen van Poorten is bekend dat ze haar vriend het liefst uit de schijnwerpers houdt. Daarover stelde ze: ,,Mijn vriend heeft hier niet voor gekozen. En ik zou nooit willen dat hij iets doet, en dat er dan met een vingertje naar hem wordt gewezen.” Ze heeft eerder een korte relatie gehad met Jett Rebel. De pop- en rockster schreef zelfs vier liefdesliedjes voor zijn kortstondige vriendinnetje en had behoorlijk liefdesverdriet over hun stukgelopen romance.

Van Poorten maakte onlangs bekend op 21-jarige leeftijd een burn-out te hebben gehad. Door dit bespreekbaar te maken wil ze het taboe hierover doorbreken.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers