zondag, juni 23, 2024

Alles over Soufiane Touzani: zijn misgelopen profcarrière, zijn YouTube-succes en zijn privéleven

Lees ook

Soufiane Touzani is een Nederlandse straatvoetballer en televisiemaker. Hij werd op 27 oktober 1986 geboren in Rotterdam. Hij heeft Marokkaanse roots. Touzani werd bekend vanwege freestyle voetbal, maar is inmiddels vooral bekend van zijn video’s op YouTube, waar hij tal van bekende voetballers interviewt en met hen gaat voetballen. Hier kun je alles lezen over Soufiane Touzani in zijn wiki.

Van prof naar straatvoetballer

Touzani groeide op in Rotterdam, waar hij veel op straat voetbalde. Hij werd dan ook op jonge leeftijd gescout door Feyenoord. Hij stapt later over naar HFC Haarlem. In 2002 wordt er scoliose bij hem geconstateerd, een ernstige vergroeiing van de wervelkolom. Soufiane Touzani krijgt het advies om te stoppen met voetbal. Touzani revalideert en gaat zich specialiseren in hooghouden. Er verschijnt een video van Touzani op YouTube, gemaakt door een goede vriend, waarin hij zijn kunsten laat zien. Deze video gaat viral en wordt meer dan 100 miljoen keer bekeken. Touzani schrijft zich daarna in als professioneel straatvoetballer bij de Kamer van Koophandel.

Soufiane Touzani krijgt in 2005 een rol in het computerspel FIFA Street. Ook treedt hij regelmatig op bij voetbalclubs en bedrijven. Ook gaat hij zich meer richten op social media. Op zijn YouTube account plaatst hij video’s van trucs; die worden toegepast door grote voetballers als Neymar en Marcelo. Touzani gaat ook video’s maken waarin hij langsgaat bij grote clubs in zowel binnen- als buitenland. Onder andere zijn video waarin hij op bezoek gaat bij Cristiano Ronaldo is een hit op YouTube. Als vlogger krijgt Soufiane Touzani steeds meer bekendheid: dit levert hem verschillende televisieklussen op, waaronder bij Zappsport. In 2017 krijgt Touzani zijn eigen programma: Tiki Taka Touzani, waarin hij bij verschillende bekende voetballers op bezoek gaat.

Het privéleven van Soufiane Touzani

Van Soufiane Touzani is bekend dat hij niet veel loslaat over zijn privéleven of relatie. In een interview met het AD wordt wel duidelijk dat Touzani getrouwd is en twee kinderen heeft. Het gezin woont in Poortugaal. Hij zijn huidige vrouw, eerder vriendin, al bijna zijn hele leven. Ze viel dus niet op hem vanwege zijn huidige status en succes, maar om wie Touzani daadwerkelijk is: ,,die immer sympathieke en optimistische balvirtuoos uit Bloemhof.”
Touzani zet hij zich in zijn vrije tijd in voor meer beweging bij kinderen en voetballen op straat, iets wat voor hem erg belangrijk is. Ook is hij ambassadeur van de Gelijke Kansen Alliantie (GKA).

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers