donderdag, juni 13, 2024

Alles over Rik van de Westerlaken: zijn innige band met Wie is de Mol?, zijn liefdesleven en zijn achtergrond

Lees ook

Rik van de Westerlaken is een Nederlandse presentator. Hij werd geboren in Vlaardingen in 1971. Rik is een bekend gezicht worden door zijn rol als presentator bij het NOSJournaal en Wie is de Mol?

NOS Journaal

Van de Westerlaken deed het vwo in Uden. Vervolgens is hij Bestuurskunde gaan studeren in Leiden. Daarna volgde hij de studie Communicatiewetenschappen in Amsterdam. Rik begon zijn carrière als presentator al op 16-jarige leeftijd bij Omroep Kersland in Uden. Vervolgens ging hij aan de slag voor de lokale Amsterdamse zender AT5. Hij werd een bekend gezicht op de Nederlandse tv toen hij begon bij het NOS Journaal als verslaggever en presentator.

Speciale uitzendingen

Rik heeft speciale uitzendingen van belangrijke momenten in de geschiedenis gepresenteerd, waaronder de begrafenis van Nelson Mandela, het bezoek van Barack Obama aan Amsterdam en de dag van nationale rouw na de MH17-ramp. Ook deed hij de verslaggeving voor de Paralympische Zomerspelen van 2008 en meerdere verkiezingsuitzendingen.

Presentator bij EenVandaag

In 2016 had Van de Westerlaken zijn laatste dag als nieuwslezer bij het NOS-journaal. Daarna werd hij presentator bij verschillende programma’s op SBS6 en Net5. Zo presenteerde hij Rik over de Grens, Vermist en 5 Golden Rings. Momenteel is Rik presentator van EenVandaag bij AVROTROS.

Wie is de Mol? winnaar en presentator

Rik van de Westerlaken was de winnaar van Wie is de Mol? in 2015. Hij nam de rol van Art Rooijakkers over als de presentator voor het populaire programma Wie is de Mol? Hij presenteerde samen met mede- Wie is de Mol?-kandidaat Ellie Lust de GayPride-uitzending.

Het liefdesleven van Rik van de Westerlaken

Rik van de Westerlaken is al een tijdje gelukkig met een man die werkzaam is als ambtenaar. Hij houdt zijn partner liever zo veel mogelijk buiten de publiciteit houdt. ,,Hij werkt voor de overheid, dus hij zit totaal niet in het televisiewereldje. Dat wil hij ook niet, iets wat ik zó prettig vind. Hij weigert mee te gaan naar premières en wil niet in de spotlights staan, maar vindt mij leuk ondanks mijn werk. Mijn vriend en ik wonen samen, maar we hebben daarnaast onze eigen levens, bezigheden en vriendschappen. Je hebt stellen die alles samen doen – ik moet er niet aan denken”, vertelde hij Libelle.

Daarvoor had Rik 3,5 jaar lang een relatie met acteur Thomas Cammaert, eveneens oud-deelnemer én Mol in Wie is de Mol? Daarvoor was hij negen jaar samen met Brian en daarna vijf jaar met kapper Rik.

Over zijn liefdesleven zegt Van de Westerlaken in JAN: ,,Ook in relaties was het vallen en opstaan. Ik weet nu wat en wie beter bij me past. (..) Ik dacht dat ik mijn portie verliefdheden wel had gehad. Hoeveel geluk kun je hebben? Er zijn mensen die nóóit verliefd worden.”

In zijn werk zoekt Rik graag verandering op, privé heeft hij juist behoefte aan rust en regelmaat.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers