woensdag, juli 24, 2024

Alles over Melissa Drost: actrice in de rollen van Juf Roos, GTST en Soldaat van Oranje

Lees ook

Melissa Drost timmert flink aan de weg als actrice. De blonde Schagense is vooral bekend als ‘Juf Roos’ in de gelijknamige kinderserie. Maar Drost speelde ook in Soldaat van Oranje, De Tweeling en Goede Tijden Slechte Tijden.

Drost heeft als grote kracht dat ze naast acteren ook buitengewoon goed kan zingen. Dat is te danken aan haar vooropleiding: ze ging naar het conservatorium en studeerde er muziektheater. In 2011 rondde ze de opleiding af.

Vervolgens speelde ze verschillende rollen in Soldaat van Oranje. Ook bij het toneelstuk De Tweeling was een grote rol voor haar weggelegd. Ze vervolgde haar loopbaan grotendeels in televisieseries, waaronder Klokhuis, Danny Lowinski, Jeuk, Nieuwe Tijden en Goede Tijden Slechte Tijden. In de soap volgde ze Inge Schrama op in de rol van Sjors Langeveld.

Melissa Drost speelt Juf Roos

Daarnaast kroop Melissa Drost in de huid van Juf Roos. In die hoedanigheid vertelt ze educatieve verhalen aan kinderen en zingt ze er bijpassende liedjes bij. Haar tegenspeler is Jörgen Scholtens, die de rol van Gijs vertolkt. Van Juf Roos zijn inmiddels meerdere seizoenen gemaakt en is er ook een bioscoopfilm gelanceerd. Daarnaast is er een theatershow, al wordt daar de rol van Juf Roos gespeeld door Anouk de Pater en Sandra Jonkman. De rol van Gijs wordt gespeeld door Ricardo Blei als Bart Klop.

Het privéleven van Melissa Drost

Melissa Drost is weer gelukkig in de liefde. Het is alleen niet duidelijk hoe haar vriend heet. Drost stelde eerder in een interview dat het niet gemakkelijk is te daten als alleenstaande moeder: ,,Nu daten vind ik spannend, omdat ik al een dochter heb en niet elke man daarop zit te wachten. Het is essentieel dat het klikt tussen Nine en de nieuwe liefde.”

Eerder had ze een relatie met haar GTST-collega Alkan Çöklü. Die liefde eindigde in april 2019. Story suggereerde vervolgens dat er mogelijk iets speelde tussen de blonde actrice en Dorian Bindels, eveneens acteur van beroep en te zien in Soldaat van Oranje.

Daarvoor was Melissa Drost zes jaar lang een koppel met Lykele Muus. Met hem kreeg ze ook een dochter: Nine. Met haar ex Lykele Muus heeft ze een goede verstandhouding. Hun co-ouderschap verloopt zelfs zo goed dat ze eind 2019 met haar ex-partner en dochter een paar dagen naar Ibiza ging.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers