zondag, april 21, 2024

Alles over Liane den Haan: lijsttrekker van 50Plus

Lees ook

Liane den Haan is een Nederlandse politica. Den Haan is lid van de Tweede Kamer voor de partij 50Plus. Bij de verkiezingen van 2021 was Den Haan lijsttrekker namens de ouderenpartij. Liane den Haan is op 24 augustus 1967 in Woerden geboren.

De lange carrière van Liane den Haan

Liane den Haan heeft een lange carrière achter de rug. Den Haan heeft de HAVO afgerond. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma heeft zij verpleegkunde gestudeerd. Vervolgens heeft ze enkele jaren in een ziekenhuis gewerkt. Tevens heeft Den Haan in die periode bedrijfskunde gestudeerd. Den Haan is onder meer directeur geweest van het COC Nederland. Liane den Haan is ook de algemeen directeur van de ANBO geweest, één van de belangrijkste ouderenorganisaties in Nederland.

Politiek heeft Den Haan ook een lange carrière achter de rug. In 2006 was Den Haan gemeenteraadslid voor D66. Daarna werd ze lid van de Partij van de Arbeid. De PvdA werkt in Woerden samen met GroenLinks.

In 2020 werd Liane den Haan gevraagd om lijsttrekker te worden van 50Plus als opvolger van Henk Krol. De leden kozen haar met een kleine meerderheid. Liane den Haan is binnen 50Plus niet onomstreden, omdat ze zich in het verleden heeft uitgesproken voor het pensioenakkoord. 50Plus is tegen dit akkoord.

Liane den Haan in het nieuws

Liane den Haan is meerdere malen in het nieuws geweest. Zo schreef Follow the Money een stuk over haar waaruit bleek dat Den Haan, toen ze nog directeur was van de AMBO, ook president-commissaris van een commerciële zorgorganisatie was. Volgens FTM was het niet duidelijk welke functie ze op welk moment vervulde.

Den Haan was ook in het nieuws toen ze de ANBO in 2012 drastisch hervormde. Tien duizenden leden zegden hun lidmaatschap op. Ook werden meerdere kritische bestuurders geschorst of uit de vereniging gezet.

Het privéleven van Liane den Haan

Liane den Haan is nog steeds woonachtig in Woerden. Ze is in deze plaats ook geboren. Den Haan is in het verleden getrouwd geweest, maar is inmiddels gescheiden. In het verleden had Den Haan de achternaam Wubbels. Liane den Haan heeft drie kinderen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers