donderdag, mei 23, 2024

Alles over Victor Reinier: zijn rollen in Flikken Maastricht, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Victor Reinier Nieuwenhuijzen is geboren op 2 mei 1963 in Amsterdam en studeerde af in aan de Amsterdamse toneelschool. Daarna richtte hij zich op de Meisner techniek aan de Poole Acting Studio in New York. Reinier is acteur, scenarioschrijver, regisseur en presentator. Als acteur werd hij al snel bekend in Baantjer, met zijn rol als Dick Vledder.

De populaire politieserie won in 1997 de Gouden Televizier-Ring waarna er een televisiefilm volgde, die 12 seizoenen besloeg. De grootste bekendheid kreeg de acteur met de rol van rechercheur Floris Wolfs in de politieserie Flikken Maastricht. De serie is met bijna 2 miljoen kijkers een echte tv-hit en in 2014 goed voor de tweede Televizier-Ring voor Reinier.

Stemacteur

Victor Reinier schreef zelf mee aan de veel bekeken politieserie van de AVRO en TROS, waarvan hij bovendien vier afleveringen ook regisseerde. In 2017 deed hij mee aan De gevaarlijkste wegen van de wereld, gebaseerd op het Britse World’s Most Dangerous Roads, waarbij emotionele verhalen de boventoon voeren tijdens een gevaarlijke route. Vanaf december 2017 speelde Nieuwenhuijzen samen met Renée Soutendijk in het toneelstuk Roem. Een theaterdrama, speciaal voor hen geschreven door toneelauteur Ger Thuis.

Victor Reinier is ook te beluisteren als stemacteur. Hij verscheen in drie hoorspelen. In het NTR hoorspel Mannen die vrouwen haten, vertolkt hij de rol van Mikael Blomkvist, uit het gelijknamige boek van Stieg Larsson. Hij verscheen ook in het AVRO hoorspel De Passievrucht van Karel Glastra van Loon en het hoorspel Fluiten in het donker van Wanda Reisel.

Het privéleven van Victor Reinier

Victor Reinier was vanaf 1991 gedurende 22 jaar getrouwd met Anja Rosier, eigenaar van Koter en Co, baby en kinderkleding winkel in Amsterdam. Uit dit huwelijk, dat in 2007 uitliep op een scheiding, heeft hij een zoon en een dochter. Met zijn huidige vriendin Aimée Kiene, chef van Volkskrant Magazine, kreeg hij in december 2013 een dochter. In het dagblad AD raadt Reinier aan ‘in een scheiding niet te vergeten dat het grootste gedeelte van de relatie fijn was’. Zijn ex-vrouw was aanwezig bij de première zijn meest recente theaterstuk: ‘Een goed mens’.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers