donderdag, mei 26, 2022

André Dongelmans: Luizenmoeder-acteur, zijn achtergrond en privéleven

Must Read

André Dongelmans is een Nederlandse acteur. Hij werd geboren in Utrecht in 1987. Een van zijn meest bekende rollen is die van Kenneth in De Luizenmoeder.

Vele rollen in televisieseries en toneelstukken

André Dongelmans studeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hij studeerde in 2013 af. Hij speelde in veel theaterstukken als in televisieseries. Hij speelde in theaterstukken als Mijn Moeder Medea, Schijn bedrieg, Rundfunk en Mehmet de Tovenaar. André Dongelmanswas ook veel te bewonderen in diverse televisieseries. Zo begon hij zijn acteercarrière bij Het Klokhuis, Onderweg naar Morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden. De laatste jaren was hij te zien in Spangas, Toren C en Klikbeet.

Grote doorbraak door rol in De Luizenmoeder

 Hij brak door in 2018 met zijn rol van Kenneth in de populaire comedyserie De Luizenmoeder. Sindsdien is André Dongelmans niet meer van het toneel en de tv te slaan.

Stemacteur

Grote kans dat je zijn stem ook vaak voorbij hoort komen, hij spreekt namelijk ook veel stemmen voor diverse Nederlandse series en animatieseries. Zo was zijn stem te horen in onder andere Bob de Bouwer, Cousins for Life, Voltron en Pickle & Peanut.

Liefdesleven

André Dongelmans had eerder een vier jaar durende relatie met een vrouw, maar hij sluit niet uit ooit met mannen te daten. Tegenwoordig heeft hij het naar zijn zin als vrijgezel.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Hardwell: zijn carrière, bekendheid en privéleven

Hardwell, de artiestennaam van Robbert van de Corput, is een Nederlandse dj en muziekproducer. Hij werd geboren in Breda...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img