dinsdag, april 16, 2024

André Dongelmans: Luizenmoeder-acteur, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

André Dongelmans is een Nederlandse acteur. Hij werd geboren in Utrecht in 1987. Een van zijn meest bekende rollen is die van Kenneth in De Luizenmoeder.

Vele rollen in televisieseries en toneelstukken

André Dongelmans studeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hij studeerde in 2013 af. Hij speelde in veel theaterstukken als in televisieseries. Hij speelde in theaterstukken als Mijn Moeder Medea, Schijn bedrieg, Rundfunk en Mehmet de Tovenaar. André Dongelmanswas ook veel te bewonderen in diverse televisieseries. Zo begon hij zijn acteercarrière bij Het Klokhuis, Onderweg naar Morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden. De laatste jaren was hij te zien in Spangas, Toren C en Klikbeet.

Grote doorbraak door rol in De Luizenmoeder

 Hij brak door in 2018 met zijn rol van Kenneth in de populaire comedyserie De Luizenmoeder. Sindsdien is André Dongelmans niet meer van het toneel en de tv te slaan.

Stemacteur

Grote kans dat je zijn stem ook vaak voorbij hoort komen, hij spreekt namelijk ook veel stemmen voor diverse Nederlandse series en animatieseries. Zo was zijn stem te horen in onder andere Bob de Bouwer, Cousins for Life, Voltron en Pickle & Peanut.

Liefdesleven

André Dongelmans had eerder een vier jaar durende relatie met een vrouw, maar hij sluit niet uit ooit met mannen te daten. Tegenwoordig heeft hij het naar zijn zin als vrijgezel.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers