donderdag, mei 23, 2024

Alles over Annemieke Schollaardt: haar carrière, bekendheid en privéleven

Lees ook

Annemieke Schollaardt is een radio-dj voor AVROTROS. Ze heeft een relatie met Phil Tilli.

Verblijf Curaçao

Annemieke Schollaardt werd geboren in Amsterdam in 1979. Annemieke besloot aan de PABO te gaan studeren nadat ze haar middelbare school diploma binnen had. Na de PABO vertrok Annemieke naar Curaçao. Het was in eerste instantie niet haar plan, maar uiteindelijk verbleef ze hier vijf jaar. Op Curaçao kwam ze terecht bij radiostation Dolfijn FM en bij TROS Paradise.

Aan de slag bij 3FM

Toen Annemieke weer terugkwam in Nederland ging ze aan de de slag bij 3FM als stationvoice. Vanaf 2008 presenteerde ze samen met Domien Verschuuren het programma Weekend DNA. Daarna ging ze alleen verder met haar eigen programma Annemieke Plays. In 2009 zat Annemieke samen met Gerard Ekdom en Giel Beelen opgesloten in Het Glazen Huis in Groningen. Annemieke maakte haar tv-debuut als presentatrice van het televisieprogramma De Duitsers.

Eigen radioprogramma en Wie is de Mol?-podcast

Van 2006 tot 2009 presenteerde Annemieke Schollaardt Uruzgan FM, een speciaal radioprogramma voor uitgezonden militairen in Afghanistan en hun thuisfront. Sinds 2018 presenteert Annemieke van vrijdag- tot en met zondagmiddag het programma Annemieke’s A-lijst. In 2016 deed ze mee aan het populair programma Wie is de Mol? en ze behaalde de finale en eindigde op de tweede plek achter winnaar Tim Hofman. Sinds 2019 presenteert ze de Wie is de Mol?-podcast. Hierbij neemt ze een kijkje achter de schermen van het programma.

Liefde op het eerste gezicht

In 2010 stapte Annemieke Schollaardt in het huwelijksbootje met Phil Tilli nadat ze elkaar vijf maanden kenden. Phil Tilli is de voormalig gitarist van de band Moke, Tröckener Kecks, Rex en Railroad Steel. Tegenwoordig is hij de manager van Lucas Hamming. Het stel kreeg samen een dochter genaamd Jet. Annemieke is 1.88 meter lang.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers